caixa popular

Bookmeup, l'aposta valenciana per a viure els llibres en primera persona

Els lectors podràn viure les seues lectures amb més intensitat

Bookmeup, l'aposta valenciana per a viure els llibres en primera persona

Dues valencianes estudiants d’ADE, Gemma Bosch i Mar Javier, han desenvolupat Bookmeup, una plataforma que busca expandir les experiències dels amants de la lectura amb les seues novel·les favorites. Amb Bookmeup, els lectors tindran l’oportunitat de seguir gaudint de les històries que van llegir en primera persona, endinsant-se en les vides dels protagonistes, visitant els llocs que recorren, o descarregant-se, per exemple, les cançons que escolten els seus herois i heroïnes en la ficció.

València Extra ha parlat amb les seues creadores, que durant els seus estudis universitaris ja han rebut el premi a la millor emprenedora del Centre Yuzz de la Universitat de València. Això és el que ens expliquen sobre el seu primer projecte empresarial:

 Com va sorgir el projecte Bookmeup?

Doncs la veritat que sorgeix de la nostra pròpia necessitat. A nosaltres ens encanta llegir, i quan ens estàvem llegint els llibres d’Elisabeth Benavent, la saga “Valeria”, teníem ganes d’anar a tots els llocs que apareixien en el llibre i pensem que si nosaltres havíem tingut aquesta necessitat potser molts altres lectors també els hauria passat amb altres llibres.

Quines possibilitats ofereix l’aplicació?

Ara mateix l’aplicació en si, encara no existeix, ja que primer s’ha desenvolupat una simulació per comprovar el funcionament. Però el que ofereix és, poder viure tots els llibres que es llegeixen en primera persona. Podent reservar en els restaurants on mengen els personatges, accessos directes a les tendes on ells compren, poder viatjar als llocs i visitar els monuments de les històries i finalment compartir tot això amb la resta d’usuaris. A més, també servirà com a plataforma de promoció per a les editorials i autors.

Quin projecte porteu entre mans o què penseu millorar en la plataforma?

En aquest moment estem buscant finançament per poder crear i llançar l’aplicació. Pel que de moment comptem amb la nostra pàgina web (www.bookmeup.net) la qual volem anar millorant i introduint funcionalitats similars a les quals hi hauria en l’aplicació, ja que de moment només hi ha rutes literàries.

En quin moment està previst el seu llançament?

Doncs com hem dit abans, estem en un procés de cerca de finançament per poder desenvolupar-la i llançar-la. Tant de bo siga prompte, perquè nosaltres estem ansioses!

A quin tipus de públic us dirigiu?

Realment va dirigit en general a tots els lectors curiosos en conéixer més sobre els llibres que llegeixen i que vulguen introduir-se més en la història. No està estipulat un sol gènere de llibre, sinó que és una plataforma oberta a tots els lectors. A més, també volem que servisca per a incentivar la lectura entre els més menuts i que no ho vegen com alguna cosa avorrida.

Un altre pilar que ens agradaria incentivar amb Bookmeup és el turisme, ja que molts llibres estan basats en ciutats i pobles que gràcies als llibres i a Bookmeup podrien donar-se a conéixer i tenir un major turisme.

Heu tingut facilitats per dur a terme Bookemeup? Amb quins problemes us heu hagut d’enfrontar?

La veritat que el món de l’emprenedoria és molt difícil però també molt bonic. Tothom al que li expliques el teu projecte està disposat ajudar-te sense cap problema, aleshores a pesar que projectes com a este costen de tirar endavant l’ajuda que brinden les persones del voltant ho compensa.

Ara com ara un dels problemes al que ens enfrontem és la cerca de finançament i compaginar Bookmeup amb les nostres vides. Nosaltres que solament tenim 22 i 23 anys, estem estudiant i treballant i de vegades costa traure temps, però com és un projecte que ens encanta i apassiona, sempre acabem aconseguint treure temps d’on faça falta..

Teniu algun portal on els aficionats a la lectura us recomanen nous llibres que afegir a l’aplicació?

Estem en Facebook, Bookmeup (@bookmeup.book) on  la gent pot contactar amb nosaltres i posar-nos tots els llibres que els agradaria que s’anessen afegint a l’aplicació i que els agradaria que en un futur estiguessen.

Des de València Extra, desitgem a Gemma i a Mar el millor en el seu primer primer repte, Bookmeup, i ens trobem expectants pel proper llançament de l’aplicació!

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018