25n
25N
25N

Bonig i Mazón acorden reduir la càrrega fiscal on governa el PP

“Mentre la gent està perdent la seua vida i el seu patrimoni, a Puig no se li ocorre una altra cosa que anar a Catalunya a parlar d’una Commonwealth i acusar a Madrid de centralista”

Bonig i Mazón acorden reduir la càrrega fiscal on governa el PP
03/12/2020 -

Isabel Bonig i Carlos Mazón han acordat hui reduir la càrrega fiscal on governa el PP en la Comunitat per a contrarestar l’augment d’impostos de Sánchez i Puig.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i el president provincial d’Alacant, Carlos Mazón, han mantingut una reunió per a establir una sèrie d’instruccions als càrrecs públics populars en la Comunitat que puguen pal·liar les pròximes pujades d’impostos a nivell nacional i autonòmic.

Carlos Mazón ha assenyalat que “estem preocupats per la pressió fiscal que s’aveïna per als ciutadans i per als ocupadors, les pimes. Per això hem acordat donar unes recomanacions als ajuntaments i institucions on vam governar per a tractar de, en la mesura que siga possible, congelar, reduir, suspendre o eliminar el major nombre de taxes municipals i impostos locals. L’objectiu és mantindre i recuperar ocupacions, de persones en ERTO i permetre opcions d’ocupabilitat i recuperació econòmica que és el que necessita ara la Comunitat Valenciana”.

El també president de la Diputació d’Alacant ha indicat que “volem intentar compensar aquesta pujada indiscriminada d’impostos de Sánchez i Puig, dins de la capacitat de cada municipi. Això seria no sols en municipis governador pel PP, sinó també en les diputacions i presentar propostes des de l’oposició”.

En concret, Mazón ha anunciat que “en la Diputació d’Alacant farem l’esforç amb l’únic impost que gestiona: el recàrrec provincial de l’IAE. A Castelló és del 31,5%, a València 29% i a Alacant el recàrrec actual és del 20,5%. La nostra proposta és reduir-ho més d’un 50% aqueixa taxa, fins al 10% deixant d’ingressar entre 2,5 i 3,5 milions d’euros. Això afecta a més de 8.000 pimes a la província. És més important tindre 8.000 pimes pagant deu, que mil pagant vint. Al final són més ingressos. Es tracta que les pimes i els ocupadors puguen mantindre l’activitat econòmica. Sense ells no es pot dinamitzar l’economia”.

Carlos Mazón ha afirmat que “el PP proposa una harmonització a la baixa. També als ajuntaments proposem una reducció al 10% de l’IBI, el mínim legal establit, com a Torrevieja. A Alacant ciutat també es reduiria per a les famílies nombroses o a Benidorm una reducció de l’ICIO per a les obres al 50% o l’exempció de taxes per ocupació de via pública per a terrasses. Són mesures concretes per a rebaixar la pressió fiscal”.

“On el PP governa, abaixa imposats”

Per part seua, Isabel Bonig ha demanat a Puig “més altura de mires i menys anuncis que només acaben en frustració per als ciutadans i ara és el moment de l’esperança amb dignitat. On el PP governa, baixa imposats i és capaç d’arribar a acords, que és el que esperen els ciutadans. Demanem a Puig altura de mires i una harmonització fiscal a la baixa”.

La líder popular ha esgrimit dades del Ministeri d’Indústria sobre la inversió estrangera que constata que la Comunitat ha deixat de ser un pol d’atracció d’inversió. “En el primer trimestre de 2020 va caure un 59,8% encara sense pandèmia, mentre a Andalusia creixia un 68%. I en el segon trimestre de 2020, cau un 93,4%. Som la comunitat on més cau la inversió estrangera. La pujada d’impostos de Puig és un esperó més per a espantar la inversió estrangera. On abaixen els impostos s’atrauen inversions mentre ací ens quedem a la cua d’inversió. A més, un govern que està barallat no és un bon reclam”.

Isabel Bonig ha explicat que “la Comunitat Valenciana és qui té els trams més elevats de tipus, els impostos més alts en els trams cedits. Recapta 402 milions d’euros més de mitjana, la tercera que més cobra i, no obstant això no genera més renda per càpita. No sempre cobrant més es genera més riquesa. Són exemples clars que la baixada d’impostos genera més ocupació i riquesa. Això va de gestionar millor”, ha assenyalat.

Bonig ha assenyalat que “des de 2016 la despesa en el capítol de sector públic ha pujat en 1.104 milions d’euros. Amb aqueixos diners hui podríem tindre quinze hospitals més. Podríem haver construït un hospital com el de Gandia, o el de la Vila Joiosa que està col·lapsat, sis hospitals més com el de Llíria, sis més com el de la Plana a Vila-real, o construït un hospital més de referència com el de la Fe. 15 hospitals més, o 4.000 llits més, un 30% de la capacitat hospitalària de la Comunitat. Diners hi ha, és un problema de concepció, de política i de gestió”.

“Rendir homenatge als independentistes catalans”

“Mentre la gent està perdent la seua vida i el seu patrimoni, a Puig no se li ocorre una altra cosa que anar a parlar d’una Commonwealth i acusar a Madrid de centralista i fer pinya amb els quals volen trencar Espanya. Si pretén la igualtat, que comence perquè tots siguem iguals i trobem a faltar que reclame amb la mateixa vehemència el canvi de model de finançament, o el càlcul del contingent basc i navarrés. Si obrim el meló al final ix el drama d’aquesta Comunitat, que és que el PSPV prefereix ser catalans de segona a catalans de primera. Puig de punt enganyar, ja no enganya a ningú”.

Finalment, Carlos Mazón ha demanat a Puig “menys anar a rendir homenatge als independentistes catalans i més baixar a Múrcia a defensar el transvasament tan necessari per a la nostra terra. La Commonwealth aqueixa que proposa és la nova manera de dir països catalans, nació de nacions, i rebutjar que siguem una Comunitat. Ací no som vassalls de ningú. Això són cortines de fum per a evitar que es parle de la situació sanitària, del desastre en la gestió de les residències, de l’augment de la càrrega fiscal, o de les seues baralles internes perquè és increïble que la màxima responsable de la gestió de les residències de la tercera edat des de març no acudisca al consell de govern per a lluitar contra la covid”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 15 =