25n
25N
25N

Bonig retorça les dades d'ocupació per a fer argumentari contra el Botànic

La candidata popular extrau unes dades aïllades i no esmenta que la Comunitat té 251.500 aturats menys

À Punt

Bonig retorça les dades d'ocupació per a fer argumentari contra el Botànic
26/04/2019 -

Durant l’últim debat electoral abans de les eleccions autonòmiques de la Comunitat Valenciana -i generals- del pròxim diumenge, s’han comentat les úniques dades d’atur oferides per l’Enquesta de Població Activa (EPA). Unes dades que, la candidata del PP a la presidència Isabel Bonig, ha retorçat per a fer argumentari contra el Botànic.

Ha sigut l’actual president i candidat de nou pel PSPV, Ximo Puig, el primer que ha comentat la millora de les dades per a valorar la seua gestió: “La Comunitat Valenciana, hui, està millor que fa 4 anys. Tots els indicadors econòmics i socials han millorat. Hui hem conegut la millor EPA en 15 anys en la Comunitat”.

Segons les últimes dades d’aquesta enquesta, en l’última legislatura liderada pel PSPV i Compromís han descendit el nombre d’aturats en 251.500. Unes dades que contrasten amb els anteriors governs. Durant el govern del PP entre 2007 i 2011 es va incrementar el número en 380.000 i, en la legislatura anterior al Botànic, 3.700 més.

Malgrat aquestes dades, Bonig ha rebatut a Puig que “en el primer trimestre de 2019 la Comunitat Valenciana ha destruït 9.300 llocs de treball”. Oferir aquestes dades aïllades és enganyós, perquè es compara amb només el trimestre anterior i no té en compte l’estacionalitat -el Nadal, per exemple-.

Segons es desprén de l’enquesta, aqueix número detalla la baixada d’ocupats respecte al trimestre immediatament anterior; no obstant això, el nombre d’aturats es va reduir en la Comunitat en 6.800. Així, el nombre d’aturats se situa en 75.700 persones menys que en el mateix període de 2018. Quant a ocupats, hi ha 55.700 més que en 2018.

Després de la intervenció de Bonig, Puig ha aprofitat per a rebatre el seu argumentari: “Vosté no té cap credibilitat, ni per a parlar d’economia ni de moltes altres coses”. El candidat socialista li ha mostrat un gràfic mentre li assegurava que aqueixa “és la realitat de la Comunitat Valenciana”. Es tractava d’un gràfic, precisament, amb les dades d’augments i descensos d’ocupació durant la legislatura del Botànic i l’anterior del PP, en la qual va estar Bonig de Consellera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − dinou =