25n
25N
25N

Bonig reclama a Puig i Oltra impulsar el canvi de model de finançament i el pagament del deute històric a la Comunitat Valenciana

Bonig reclama a Puig i Oltra impulsar el canvi de model de finançament i el pagament del deute històric a la Comunitat Valenciana
05/12/2020 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha reclamat hui a PSPV i Compromís “que impulsen el canvi de model de finançament i el pagament del deute històric a la Comunitat”.

Bonig ha mantingut aquest matí, acompanyada pel president del PP de la província de València Vicent Mompó, una trobada amb els diputats nacionals i senadors del PP per a abordar la incidència dels pressupostos generals de l’Estat en la Comunitat.

Per a Bonig, “en els pressupostos hi ha uns guanyadors que són els governs bascos i catalans, i uns perjudicats que som la resta i més en concret la Comunitat Valenciana. Cap de les esmenes presentades pel PP han sigut acceptades. Anaven sobre inversions per a foment de la competitivitat de nostra indústries, del Port de València i en contra de la pujada d’impostos que és perjudicial en aquests moments.

La líder popular ha advertit que “estarem molt pendents de l’execució del pressupost perquè els governs de Sánchez i Puig utilitzen la mentida com a instrument polític i la no gestió. Estan més pendents de mantindre’s en el poder que de gestionar i treballar”.

Isabel Bonig ha assenyalat que “en els pressupostos de 2021 la Comunitat Valenciana rebrà 293 milions d’euros menys amb l’actual model de finançament. Reclamem el canvi de model de finançament perquè l’actual perjudica la Comunitat Valenciana. Baldoví i Compromís van fer costat al govern Sánchez a canvi que en huit mesos començara el canvi d’aqueix model aprovat en 2009 pel govern socialista de Zapatero. No han fet res i continuen perjudicant la Comunitat Valenciana”, ha indicat.

Isabel Bonig ha assenyalat “no volem parlar d’harmonitzar per a apujar impostos, sinó harmonitzar per a abaixar impostos i generar riquesa, i sobretot el canvi de model de finançament”.

“Reclamem a Puig i Oltra que impulsen ja el canvi de model de finançament i volem ja el pagament del deute històric de la Comunitat Valenciana xifrat en 17.000 milions d’euros. El govern Zapatero va pagar per eixe concepte 1.200 milions d’euros a Andalusia, 4.000 milions d’euros en inversions a Catalunya i més de 200 milions a Extremadura. A la Comunitat Valenciana no li han pagat ni un sol euro del deute històric. Eixos diners dels valencians aniria a construir hospitals, fer més residències, a contractar més personal sanitari, més material de protecció, més col·legis, per a pagar la dependència…. Per a això volem els valencians que vinga els nostres diners, no per a quiosquets de Puig sinó per a cobrir les necessitats dels valencians”:

Bonig ha recordat que “dona la mà i el suport del PP a Puig i Oltra, al PSPV i Compromís, per a exigir el pagament del deute històric i el canvi de model de finançament. És necessari ja. Menys parlar d’apujar impostos i més de diners per a reactivar l’economia”.

“La solució als problemes no és apujar impostos”

Per part seua, el president provincial de València, Vicent Mompó, ha indicat que “el PP sempre estarà treballant per a plasmar les polítiques reals i posar en valor a les persones i la seua qualitat de vida per damunt dels governe partidistes d’esquerra. La solució als problemes de la gent no és apujar els impostos”.

També s’ha referit als pressupostos de la Diputació de València per al pròxim curs. “Són irreals perquè la seua execució és molt baixa i els diners no arriba. No pot ser que els alcaldes ens sentim abandonats i es deixe d’invertir els diners en els municipis, en els veïns”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + tres =