25n
25N
25N

Bonig creu que els PGV són "els menys socials" i que la partida de sanitat "no cobreix despeses"

Bonig creu que els PGV són "els menys socials" i que la partida de sanitat "no cobreix despeses"
31/10/2020 -

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha afirmat aquest dissabte que els Pressupostos de la Generalitat per a 2021 “són els menys socials de la història de la Comunitat i només són expansius quant als privilegis del Botànic”, al mateix temps que ha advertit que la partida de sanitat “no cobreix despeses”.

Bonig s’ha pronunciat així en roda de premsa, en la qual ha analitzat els comptes de la Generalitat per a l’any vinent i a la qual també ha assistit el responsable d’Economia del partit, Rubén Ibáñez. La dirigent del PPCV ha anunciat que el seu grup parlamentari ja està treballant en les esmenes “assenyades i realistes”.

La presidenta ‘popular’ ha indicat que amb els pressupostos presentats “guanya el Botànic i perd la societat valenciana”. “La partida de Sanitat no cobreix les despeses. Augmenten un 40% els alts càrrecs, assessors i organismes des del primer pressupost del 2016, el primer íntegrament del Botànic, i això es dóna amb la pitjor crisi sanitària i econòmica. És una vergonya”, ha manifestat, abans advertir que “no toleraran el creixement de quiosquets”. “El primer són les persones, cuidar de la seua salut i reactivar l’economia”, ha remarcat.

Bonig ha explicat que l’any que ve augmenta el sector públic valencià 247 milions d’euros, “més que el pressupost”. “A més és un pressupost que ho fia tot al deute i als fons europeus. Puig diu que només rebrem 600 milions d’euros l’any vinent, i a això es fia com a taula de salvació. Queda molt lluny dels 21.000 milions que va dir”, ha criticat.

Bonig ha afirmat que la Conselleria número 13 “és la Conselleria del deute”. “El Consell de Puig s’endeutarà en 7.800 milions d’euros, i per tant ens endeutarà a tots els valencians. Abans parlaven de les persones i deien que el deute era il·legítim. I ara?”, ha preguntat.

“A més, es manté la partida d’ingressos ficticis i passen de 1.325 milions d’euros a 1.336 milions. Són 11 milions d’euros més però com ha passat tots els anys eixos milions no vindran i acabaran convertint-se any rere any en retallades”, ha retret.

SANITAT

Bonig ha explicat que el pes del pressupost de Sanitat passa del 29,6% dels comptes de 2020 a 29,4% en 2021, per la qual cosa baixa. A més, ha assenyalat que el pressupost tancat de 2019 diu que Sanitat va gastar eixe any 7.511 milions d’euros “i per al de 2021, amb la segona onada Covid en marxa, amb els problemes d’atenció primària, llistes d’espera i MIR hi ha 7.530 milions d’euros”.

“Amb una pandèmia mundial el Govern de Puig només ha pujat 19 milions d’euros per a sanitat. És una vergonya i ho fan els qui parlaven de rescatar drets”, ha criticat.

Bonig s’ha referit també al fet que “el gastat en sanitat des de gener a setembre d’enguany està comptabilitzat en 7.696 milions d’euros. És sorprenent que siga més el que porten gastat des de principi d’any que tot el pressupost previst per a 2021, quan és evident que la pandèmia de la Covid encara no ha arribat a la seua fi”.

DEPENDÈNCIA “CONGELADA”

Així mateix, la presidenta del PPCV s’ha referit també als comptes de dependència, que “pràcticament es congelen”, ja que només hi ha 31 milions d’euros més. “Mentrestant, Sánchez deu als valencians de 2019 més de 300 milions d’euros per la dependència que espere que Oltra reclame perquè es tracta de drets”, ha postil·lat.

Bonig ha denunciat una “estocada a autònoms, pimes i política industrial”. “Enguany hi havia 34 milions per a política industrial, van llevar 27 per a donar-li-ho a autònoms i van dir que els recuperarien l’any vinent, però no ho fan. En canvi, des que governa Puig el sector públic valencià s’han incrementat en 724 milions. Mentre creixen les cues de la fam Puig augmenta els quiosquets i els amics i es deixa fora dos de cada tres autònoms”, ha criticat.

A més, ha indicat que davant un any que es presenta complicat per la pandèmia i econòmicament, els pressupostos “han de ser fonamentals per a salvar vides” i ha subratllat que torna a donar la mà a Puig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + set =