25n
25N
25N

Bonig pregunta a Puig si defensa "diàleg" per a qui "no accepta" les regles democràtiques

La líder popular creu que una possible investidura de Sánchez trenca amb “40 anys de convivència”

Bonig pregunta a Puig si defensa "diàleg" per a qui "no accepta" les regles democràtiques
18/11/2019 -

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha preguntat aquest dilluns al president de la Generalitat valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, si el “diàleg” que defensa per a Catalunya, davant la situació política d’aquesta autonomia, és “amb algú que no accepta les regles del joc democràtic”.

Així mateix, ha censurat que Puig estiga pròxim al “socialisme pragmàtic que vol mantenir en el poder” al president del Govern en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, “coste el que coste” i donant-li “igual trencar quaranta anys de convivència”.

Bonig s’ha pronunciat d’aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació en les Corts Valencianes, en al·lusió a la visita que el cap del Consell realitzarà aquesta jornada a Barcelona al costat d’empresaris i a la seua aposta per “el diàleg i la negociació” a Catalunya.

La també portaveu del PP en la Cambra autonòmica ha assenyalat que no té “res a dir” respecte a la visita i a la trobada de Puig amb empresaris en la capital catalana i ha valorat la possibilitat de “mantenir bones relacions amb Catalunya, una comunitat amb la qual ens uneixen importants llaços comercials i històrics”. “No tinc des del PP cap problema”, ha indicat.

No obstant això, Isabel Bonig ha afirmat que “el problema és com se situa en el panorama” tenint en compte la situació política de Catalunya. “Ell parla de diàleg i de negociació”, ha dit respecte a Ximo Puig, a qui ha preguntat “amb qui” vol mantenir aquesta postura i “per a què”.

“Per a trencar Espanya, per a pactar amb gent, amb partits amb dirigents condemnats per sedició, amb això. Per a reconéixer que Catalunya és una nació com ha reconegut Sánchez; els Països Catalans”, ha preguntat també, al mateix temps que ha ressaltat que “Puig és el que parla de negociar amb Torra” -en al·lusió al president de la Generalitat catalana, Quim Torra–.

“DOS SOCIALISMES”

Bonig ha considerat que “Puig està més pròxim a les tesis” del president del Partit Socialista de Catalunya (PSC), Miquel Iceta, que d’altres representants del socialista com el president de Castella-la Manxa, Emiliano García Page, o el d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara.

“El problema del Partit Socialista és que hi ha dos socialismes”, ha agregat la presidenta del PPCV, que ha criticat que “s’està imposant el socialisme pragmàtic que vol mantenir en el poder a Sánchez coste el que coste” i al qual “li és igual trencar quaranta anys de convivència”. “Pactarem amb algú que no accepta les regles del joc democràtic”, ha tornat a preguntar.

NEGOCIAR AMB BONIG

Després d’això, ha al·ludit de nou al “diàleg” i a l’aposta per “negociar” de Puig i ha dit que no sap per què no ha negociat amb ella com a líder de l’oposició en la Comunitat i del PP en aquesta autonomia. “Per què no negocia amb mi. Jo sóc la líder de l’oposició. Li vaig oferir el febrer de 2016 la mà perquè estiguera lliure dels nacionalistes i dels ‘podemitas’ i m’ignora”, ha exposat.

“Cal parlar amb els insurrectes, amb els quals volen trencar la convivència però no negocia ni dialoga amb la líder de l’oposició. És més, m’envia a corrals i em diu que sóc indigna. Em sembla que és una vergonya i Puig deuria ja aclarir. Està amb les tesis de -el conseller de Cultura i Educació, Vicente Marzá (Compromís), per això el manté en Educació, i amb les tesis del PSC, amb aqueix Partit Socialista que amb la condició de mantenir el poder està disposat a negociar i pactar qualsevol cosa i a trencar la sobirania nacional”, ha dit.

Bonig ha subratllat que “la sobirania nacional és la que permet la igualtat de tots els espanyols” i ha ressaltat que “fora de la llei i de la Constitució no hi ha res”. “No es pot negociar ni dialogar amb els que no volen respectar la llei, l’estat de dret i la Constitució”, ha agregat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 16 =