25n
25N
25N

Bonig posa l'experiència de govern del PP i el seu pla de 1.000 milions "per a eixir junts d'aquesta crisi"

Bonig posa l'experiència de govern del PP i el seu pla de 1.000 milions "per a eixir junts d'aquesta crisi"
19/03/2020 -

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha posat aquest dijous “l’experiència de govern” dels ‘populars’ i el Pla de Suport Immediat dissenyat per aquesta formació amb 1.000 milions “per a eixir junts d’aquesta crisi”.

Així, Isabel Bonig ha indicat, en un comunicat, que “dona la mà” al president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, perquè consensue amb el PP aquest pla.

La responsable ‘popular’ ha dit al cap del Consell que “si no troba suport i lleialtat en els seus socis de govern”, Compromís i Unides Podemos, “pot comptar amb el PP per a posar en marxa mesures que permeten afrontar” la crisi del coronavirus en la Comunitat Valenciana ” amb independència del que arribe d’Europa i del Govern”.

“L’experiència de govern del PP la posem a la disposició del Consell”, ha insistit, al mateix temps que ha subratllat la necessitat de comptar amb mesures de protecció per als professionals sanitaris.

“Sabem que s’estan treballant en això. Cal seguir. Necessitem bolcar els nostres esforços en aquests treballadors en aquest col·lectiu i en el qual treballa amb els més majors en les residències. D’ells depenen el nostre benestar”, ha afirmat la presidenta del PPCV en aqueix sentit.

Així mateix, ha apostat per seguir realitzat test de coronavirus a totes les persones que hagen manifestats símptomes relacionats amb aquesta malaltia, “com ja s’està fent en altres països”.

Isabel Bonig ha agregat que cal tindre en compte que la Comunitat Valenciana té “unes característiques especials” en aquests moments, ja que “ha patit temporals com la DANA i ‘Gloria’, que han colpejat els nostres principals motors econòmics”. Ha lamentat que a ells s’unisca ara aquesta pandèmia.

MODIFICACIONS DE CRÈDIT

Amb tot, Bonig ha proposat que Puig faça “totes les modificacions de crèdit necessàries” en la Generalitat “per a posar tots els recursos públics valencians al servei dels valencians, per a protegir al nostre personal sanitari i als nostres empresaris”.

Així, ha emplaçat a reduir “el 50 per cent de l’impost de societats, ajornar l’impost d’activitats Econòmiques als qui no tenen ingressos, aplicar quota zero per a autònoms que tampoc ingressen” i a posar en marxa “línies de subvenció de fins a un 75 per cent per a pimes” amb la finalitat d'”assumir les despeses socials del personal contractat”.

Igualment, sol·licita “una línia d’atenció telefònica per a resoldre dubtes als treballadors afectats per un Erte”. Isabel Bonig ha agregat que els 1.000 milions “han d’eixir de l’esforç de tots” i ha apuntat que “si li demanarem als valencians esforços, demanem un esforç al Consell” perquè “reduïsca almenys un 30 per cent els alts càrrecs i assessors, un 30 per cent el sector públic” i que “no es creen més organismes” entre altres mesures.

“LLEIALTAT INSTITUCIONAL”

La presidenta del PPCV ha reiterat la seua “lleialtat institucional” cap a les decisions preses pel president de la Generalitat enfront del Covid-19 i ha agraït que haja adoptat mesures proposades pel PP. “Ja li vam dir que comptarà amb tot el personal jubilat que poguera incorporar-se i que preparara llocs alternatius per si hi havia una sobresaturació. Quasi tres setmanes després ens han fet cas”, ha dit.

A més, Bonig ha afirmat que ja es va demanar al Consell “reforços sanitaris, aposta per la col·laboració públic privada i que s’ajornaren totes les operacions que no foren urgents”. “Dues setmanes després ens han fet cas. Posem l’experiència del Partit Popular a la disposició del Govern i de la gent per a eixir junts d’aquesta crisi”, ha insistit.

“En moments excepcionals es requereixen mesures excepcionals i els polítics hem d’estar a l’altura”, ha agregat Isabel Bonig, ha reiterat “el suport, el reconeixement i l’afecte del PPCV a tots els professionals que lluiten dia a dia contra la pandèmia, a tots els servidors públics que estan deixant-se la pell en aquests moments durs i complicats”. “Només la unitat farà que isquem més forta”, ha asseverat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 4 =