25n
25N
25N

Bonig demana que els pressupostos de la Generalitat “eliminen privilegis del Botànic i establisquen ajudes a sectors arrruinados”

Isabel Bonig considera “inadmissible la pujada d’impostos mentre no s’estableix un pla de xoc immediat per a atendre sectors afectats”

Bonig demana que els pressupostos de la Generalitat “eliminen privilegis del Botànic i establisquen ajudes a sectors arrruinados”
28/10/2020 -

La síndica del grup popular en Les Corts, Isabel Bonig, ha demanat que els pressupostos de la Generalitat “eliminen privilegis del Botànic i establisquen ajudes a sectors arruïnats”.

Bonig ha explicat que el grup popular ha presentat una iniciativa parlamentària sobre un pla d’ajuda a autònoms. Som una de les comunitats amb més autònoms. Des del PP sempre hem dit que és impossible la recuperació econòmica si no es fa una bona gestió sanitària. I ací, la gestió sanitària és un desastre. Estem batent tots els rècords. Li vam proposar ajudes a Puig, que segueix sense acceptar-la, però ara en menys d’una setmana hem passat d’estar molt bé a decretar l’estat d’alarma llançant un missatge d’inseguretat jurídica total, de limitació de l’activitat econòmica i de l’activitat turística sense precedents”.

Per a Bonig, no és creïble “passar d’estar molt bé a ser la de les primeres comunitats a aplicar restriccions de mobilitat que afecten seriosament el sector d’hostaleria, de restauració, del taxi o de l’oci nocturn. Demanem un pla de xoc immediat per a atendre sectors que estan arruïnats, no perquè no fet els deures, o invertit i hagen aplicat mesures de seguretat sinó perquè els han deixat de costat i no han comptat amb el sector. Necessitem aqueix pla de xoc. Només s’han donat 57 milions d’euros als autònoms, que només aconsegueixen 42.000 ajudes. Dos de cada tres no han rebut una sola ajuda. És necessari que es done seguretat en matèria d’ERTO, que es prorroguen dos anys l’ICO, ajornament d’impostos de tota mena. És inadmissible la pujada d’impostos que preveu el senyor Sánchez, Puig i Oltra. Mentre apugen els impostos a la classe mitjana, a les pimes, als treballadors i emprenedors ells no fan més que engreixar l’administració pública. És inadmissible. Reestructuració perquè vaja per als sectors més afectats i necessaris.

Per a la síndica popular, “fa falta un pressupost de legislatura, que elimine tot l’innecessari i superflu i comencen les mesures de reestructuració política. Totes les corporacions ho estan fent menys el govern del senyor Puig. Si no es fa, això serà un drama social sense precedents i hi haurà responsables: el senyor Puig i Oltra que prefereixen destinar els diners dels valencians a mantindre’s en el poder que a resoldre els problemes reals. No hi ha cap mesura en els pressupostos que vaja encaminada a eliminar els privilegis de Puig i Oltra. És necessari posar ajudes a sectors fonamentals, perquè si no la ruïna serà total mentre ells no renuncien a cap dels seus privilegis”:

En matèria sanitària la líder popular ha exigit que donen les dades correctes. “S’estan ocultant dades. No pot ser que digueren que tot està bé i de sobte està malament. Si cal prendre mesures, que es prenguen però volem tindre tota la informació i que s’adopten mesures sanitàries. Ací no s’ha resolt el problema de l’atenció primària, els MIR segueixen de vaga.., Sense mesures només són pegats com va passar fa uns mesos”.

Bonig ha recordat que “en un moment en què tots els països europeus abaixen impostos per a recuperar l’economia, Espanya serà l’únic país que els puja. Ho pagarem la classe mitjana en qüestions com l’IVA de les màscares, la gasolina o l’impost a les begudes”.

Per a la síndica popular, “és necessari posar en marxa polítiques actives d’ocupació. Hi ha sectors que en aquests moments estan en la ruïna, la sanitat comença a estar col·lapsada i els MIR estan de vaga però mentre creen dues agències, Dalmau gasta 8.000 euros a comprar bicicletes i no es redueixen els seus privilegis”.

Isabel Bonig ha demanat la realització “de test massius perquè seguim a la cua a nivell nacional, i rastrejadors efectius. Que comencen a resoldre les llistes d’espera en sanitat, un pla B per si hi ha col·lapse en els llits hospitalaris…. Més gestió, menys ideologia, menys sectarisme i que es deixen de tanta xerrameca i comencen actuar perquè el descontrol és absolut en el govern d’Espanya i en el govern de la Comunitat Valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =