25n
25N
25N

Bonig (PP): "Els intents de Puig d'aprofitar-se de la pandèmia per a saltar-se els controls són indignes i no s'ajusten a la llei"

El Govern central li dona la raó al PPCV i impugna els intents de Puig d’estendre l’emergència a tots els encàrrecs més enllà de la Covid “per a eludir els controls”

Bonig (PP): "Els intents de Puig d'aprofitar-se de la pandèmia per a saltar-se els controls són indignes i no s'ajusten a la llei"
05/04/2021 -

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha assenyalat hui que el Govern central li ha donat la raó al PPCV en rebutjar els intents de Puig d'”aprofitar-se de la pandèmia per a eludir els controls són indignes i no s’ajusten a la llei”.

“Intentar via esmena – a la disposició addicional cinquena de la llei d’Acompanyament de la Generalitat– que tots els contractes relacionats amb la Covid es declaren d’emergència i s’adjudiquen a dit era i és una irresponsabilitat”, ha assenyalat Bonig.

La també portaveu del GPP s’ha referit d’aquesta manera a la decisió del Ministeri de Política Territorial que, igual que va fer el PP el novembre de 2020, qüestiona la competència de la Generalitat per a canviar una norma estatal per a estendre l’emergència a tots els encàrrecs més enllà de la Covid. “Puig ha buscat una drecera, per la porta de darrere, per a saltar-se el control en 750 procediments, la qual cosa va suposar més de 350 milions en contractes d’emergència”, ha assenyalat.

“Puig està construint una administració paral·lela, lliure de controls, enemiga de la transparència, per a contractar a qui siga i com siga a costa dels valencians”, ha assenyalat.

Per a Bonig és una “ingerència i una insensatesa majúscula” que el president de la Generalitat intente canviar una norma estatal per a estendre l’emergència a tots els encàrrecs més enllà de la Covid, perquè és la seua manera de “donar barra lliure per a contractar sense control, de fer amb els diners dels valencians el que vulga”.

El PPCV “sempre estarà del costat de la transparència, el rigor i la seguretat jurídica enfront d’una norma que va nàixer malament i que s’ha convertit en la porta de darrere per a legislar al marge dels controls en un moment en el qual els valencians més ho necessiten. És una indignitat”.

A aquesta “estratègia d’opacitat” se suma al nou decret de Puig sobre la gestió dels fons europeus, que recull, entre altres aspectes, l’eliminació del control del Consell a subvencions per concurs de fins a sis milions d’euros o que les Conselleries puguen tramitar despeses l’any anterior a la seua execució sense esperar a la presentació dels Pressupostos de la Generalitat. “Puig ha fet del descontrol dels diners públics la seua marca personal”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 2 =