25n
25N
25N

Bonig denuncia que hi haja 11.145 sanitaris menys en la sanitat pública des que governa Ximo Puig

Bonig denuncia que hi haja 11.145 sanitaris menys en la sanitat pública des que governa Ximo Puig
29/10/2020 -

La síndica del grup popular en Les Corts, Isabel Bonig, ha denunciat una retallada d’11.145 sanitaris menys en la sanitat pública que en 2015 en els últims quatre anys.

La síndica popular ha demanat en la sessió de control al president del Consell un reconeixement “a tot el personal sanitari que va perdre la seua vida i salut perquè aquest govern li va fallar i els va abandonar com ha dictat ara la sentència del jutjat social número 5 d’Alacant que diu que aquest Consell els va exposar directament al contagi”.

Isabel Bonig ha assenyalat que “Puig hui dimitiria si tinguera un mínim d’ètica i responsabilitat després de les garrotades dels jutjats aquesta setmana. Cada vegada va ser més difícil afrontar la realitat i escoltar la veu del poble. En aquesta última setmana ha patit nombroses garrotades com el del TS que anul·la tota la seua política educativa de concerts, el procés de catalanització de l’educació. Embene els fons europeus com la taula de salvació de l’economia valenciana però ja veurem on queden els fons europeus. De moment sabrem que, com prompte, arribaran el desembre de 2021. Fins llavors la pregunta és de què viurà l’economia valenciana. A més, aquesta setmana ha sigut processat el senyor Trenzano. Respectant la presumpció d’innocència, li recomane que se senta lliure i diga la veritat. Nosaltres l’ajudarem. També ha sigut processat el secretari autonòmic Nomdedéu per presumpta corrupció i el senyor Andreu, la seua mà dreta, ha de comparéixer per a explicar per què l’advocacia persegueix a uns i tapa a uns altres. Si anaren del PP dimitirien però ells tenen la superioritat moral i no s’apliquen les línies roges que amb tanta malvolença van aplicar al PP”.

Bonig ha recordat que “el 15 d’octubre va dir en seu parlamentària que la Comunitat Valenciana estava molt bé però el 20 d’octubre estava com Milans del Bosch, sol·licitant el toc de queda. No sabem quan cal creure a Puig. Si ha de prendre mesures urgents, prenga-les ja perquè la gent espera lideratge, contundència i un pla econòmic per a salvar als sectors que vostés arruïnaran”.

Isabel Bonig ha assenyalat que Puig mancada a la veritat. “Diuen que estem millor perquè no fan test, no es detecten casos i llavors sembla que hi ha menys contagiats, el virus es deslliga, hi ha contagi massiu i llavors hi ha un caos en el control de la pandèmia i suposa la ruïna econòmica. Això és el que passa en la Comunitat. Aquesta setmana estem 67 punts per davall de la mitjana nacional en realització de test”.

La portaveu popular ha afirmat que “la fal·làcia més gran del Botànic és quan diuen que han vingut a revertir les retallades del PP en la sanitat pública. És tot el contrari. En 2015 hi havia 69.700 personal sanitari en nòmina. El desembre de 2019 hi ha 58.555. Han retallat 11.145 personal sanitari en quatre anys. Dades objectives. El PP va fer 12 hospitals, 595 centres de salut i 2.237 llits hospitalaris més que el govern Lerma. En cinc anys amb 6.000 milions, el Botànic ha fet zero hospitals, dos centres de salut que van començar abans de 2015, 245 llits menys que el PP i 11.000 sanitaris menys. Queda clar qui retalla la sanitat pública”.

La líder popular ha indicat que “no hi ha diners per a totes aquestes persones, per als autònoms i per a més d’un milió de valencians en risc d’exclusió social. No hi ha diners per a ells però sí per a Puig que acumula més assessors, més organismes i més endollats”.

Finalment, Bonig ha demanat a Puig “més coherència, menys privilegis per a vosté i més drets per als valencians que s’arruïnen econòmicament i es moren.”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + dos =