25n
25N
25N

Bonig: “Les restriccions no serveixen de res si Puig no adopta mesures complementàries”

“Assistim a un descontrol absolut en el Botànic, amb mentides, decisions a colp d’ocurrències i amb els socis de govern barallant i qüestionant les decisions”

Bonig: “Les restriccions no serveixen de res si Puig no adopta mesures complementàries”
18/11/2020 -

La Presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha assenyalat que “les restriccions pel coronavirus en la Comunitat no serveixen de res si Puig no adopta decisions complementàries com a més test d’antígens i rastrejadors”.

Isabel Bonig ha assenyalat aquest matí en roda de premsa acompanyada del portaveu de Sanitat, José Juan Zaplana, que “desemmascararem les mentides de Puig i el seu govern amb el coronavirus perquè les mesures restrictives no han servit per a contindre els contagis i ingressos en UCI si no van acompanyades de mesures complementàries com a test d’antígens i rastrejadors”.

La presidenta popular ha corroborat aquestes afirmacions amb les dades de l’últim mes. “El 12 d’octubre Puig anuncia la compra de 500.000 unitats de test d’antígens, però després a penes fa proves. Des del toc de queda, el 24 d’octubre fins al 17 de novembre, s’ha passat d’una taxa de positivitat del 13,23% cada cent test al 17,6%, el número d’ingressats en l’UCI ha passat de 131 a 312 i de 862 ingressats en hospitals a 1.789. És evident que les mesures restrictives no han servit per a contindre si no van acompanyades de test massius i bons equips de rastreig. Mentrestant, s’ha criminalitzat a un sector i no s’ha aconseguit l’objectiu”.

“El 13 de juliol Puig va anunciar que la Fe incorporava una estació per a arribar a tres mil test d’antígens diaris i que s’ampliava la capacitat per a realitzar test en la Comunitat a 14.000 proves al dia. No obstant això, des del 23 d’octubre fins al 17 de novembre sol s’han fet 23.870 test d’antígens. O és fals tot el que s’ha dit per Puig o la Conselleria de Sanitat és un caos, o les dues coses. Demostra que són incapaços”, ha afegit. Quant a PCR, som la tercera comunitat que menys PCR realitzada, amb una evident relaxació perquè cada setmana que passa estem deu punts per davall de la mitjana”.

Isabel Bonig ha assenyalat que “no volem comparar-nos amb cap comunitat, no farem batalla política. El que sí que volem és que les mesures que anuncia Puig, si no van acompanyades de test i rastrejadors, no serveixen per a res més que per a arruïnar un sector fonamental”.

Col·laboració amb les farmàcies

La presidenta popular ha assenyalat que “proposem test d’antígens a tota la població en col·laboració amb les farmàcies, perquè la primària està col·lapsada. El PP ja el va proposar el 25 d’abril. Els farmacèutics estan disposats. Hi ha una comunitat com Galícia on ja s’estan fent també als asimptomàtics. El rastreig no està funcionant. Els tancaments es fan per ciutats i això és un error. No és el mateix tancar un poble xicotet que una ciutat com Elx, Elda o Petrer. Cal tancar per departaments de salut, no per ciutats”.

Bonig considera que “és moment de prendre mesures perquè sense una bona gestió sanitària serà impossible la recuperació econòmica. Si Puig ha de canviar de consellera o d’equip, nosaltres li prestem ajuda i posem el nostre coneixement al servei de cinc milions de valencians”.

Per a la presidenta popular “assistim a un descontrol absolut, una falta de veritat inadmissible i les decisions es prenen a colp d’ocurrència, amb els socis de governs barallant i qüestionant les decisions. El Titànic s’afona i no podem permetre que arrossegament als valencians en aquesta falta de lideratge del senyor Puig. Nosaltres tenim un pla i un full de ruta”.

La presidenta popular ha afirmat que “no es pot enganyar als valencians i continuar mentint-nos. Van dir que solucionarien els MIR i els 2.640 professionals MIR s’estan marxant perquè en altres llocs les seues condicions laborals són millors; tenen problemes judicials en sanitat amb diverses querelles i la imputació de la directora general de recursos humans; en les residències de la tercera edat no fan, tal com demanem, test periòdics al personal i solo es fan si presenten símptomes, per la qual cosa estan contagiant i hi ha 87 residències afectades. També ens han mentit amb els hospitals de campanya on no se sap per què no estan en funcionament, per què no és un espai per a malalts i falten llicències i autoritzacions. I amb les gratificacions als metges estem atònits que cap sindicat els haja signat aqueix acord. Denota que es fa de pressa, corrent i per la foto, excloent al personal de seguretat i al de neteja. Tot és propaganda, però realitats ni una mentre la gent perd la seua vida, la seua salut i el seu patrimoni”.

Finalment, ha conclòs que “les restriccions no serveixen per a res sense mesures complementàries. És evident que després d’un mes de restriccions les mesures no han donat resultat. Cal utilitzar tots els mitjans possibles per a fer test i previndre”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + deu =