caixa popular

La Generalitat crearà una nova empresa "100% de capital públic" per a integrar als bombers forestals abans d'abril

La Generalitat crearà una nova empresa "100% de capital públic" per a integrar als bombers forestals abans d'abril
24/10/2018 -

La Generalitat Valenciana preveu la creació d’una nova empresa “100% de capital públic” de la qual passarien a dependre els bombers forestals abans de l’1 d’abril de 2019, segons ha explicat aquest dimecres a Europa Press el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), José María Ángel.

La nova empresa incorporarà els acords aconseguits amb el col·lectiu en matèria laboral que arreplega el nou reglament de bombers forestals aprovat al setembre, i que impliquen un augment salarial del 30% sobre la base de les seues noves funcions –a reconéixer des de l’1 de gener de 2018–, així com la segona activitat per a majors de 60 anys.

El procés implica que el Consell aprove primer la creació d’aquesta empresa i que Les Corts la ratifiquen perquè puga entrar en funcionament abans de l’1 d’abril de 2019, ha apuntat Ángel. Fins llavors, s’haurà de demanar a Tragsa –empresa estatal de la qual depenen els forestals actualment– que prorrogue la seua vinculació aquests mesos.

“BLINDATS PER A TOTA LA VIDA”

La futura societat pública estarà “ajustada a dret” i comptarà amb el corresponent informe preceptiu de l’Advocacia de la Generalitat, ha garantit Ángel, qui ha apuntat que encara que no tots els sindicats estan d’acord amb aquesta fórmula, “l’important és que reconeix totes les seues reivindicacions” i a través d’aquest instrument, els bombers forestals estaran “blindats per a tota la vida”.

A més, ha recordat que els informes jurídics assenyalen que no es pot una subrogació de personal des d’un organisme autònom com és Tragsa a l’AVSRE directament pel que es crearà aquesta nova empresa pública.

En tot cas, Ángel ha valorat el “diàleg social” amb els bombers forestals durant els últims mesos i ha assenyalat que “cal respectar totes les postures.

De moment, CCOO PV i UGT-PV han signat el preacord que permetrà que els bombers forestals passen a aquesta empresa pública. La resta dels sindicats es troben en “procés de reflexió”, ha apuntat Ángel, i disposen de 48 hores per a adherir-se, ha precisat.

Més informaciójo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + disset =