25n
25N
25N

Bombas Gens es presenta als seus veïns

Bombas Gens es presenta als seus veïns
08/05/2017 -

Que els veïns coneguen de primera mà tant el projecte de la Fundació Per Amor a l’Art que es durà a terme a Bombas Gens com el treball de rehabilitació que s’ha efectuat a l’edifici impulsat per la propietat. És el motiu pel qual la Fundació ha organitzat una visita a l’antiga fàbrica. Un esdeveniment que ha reunit una trentena de representants d’associacions i entitats del barri de Marxalenes i voltants. “Després d’haver patit les molèsties que tota obra comporta, creiem que havíem de tenir esta deferència amb ells. No serà l’única. La nostra intenció és continuar oferint-los la mà per recórrer junts el camí que ara iniciem “, apunta Susana Lloret, directora de FPAA.

_mg_0227Encara que tots els convidats viuen o treballen al barri, la majoria d’ells no havia entrat mai a l’edifici i per això han acceptat de bon grat la proposta de la Fundació: “Visc a la finca del costat i la meua terrassa dóna al pati de Bombas Gens. Així i tot, mai havia tingut oportunitat de creuar la porta. Hui he complit no només la meua il·lusió per entrar, sinó també la de comprovar que per fi s’ha fet alguna cosa bona amb este edifici”, afirma Adela Martillo.

I és que la situació d’abandonament i deteriorament que durant anys ha viscut el complex industrial havia generat un profund malestar entre els veïns, que ara respiren alleujats pel nou rumb que ha pres l’edifici. Així ho assegura Francisco Llamas, president de l’Associació de Veïns de Marxalenes: “Esta fàbrica ens ha donat tants problemes, hem patit tantes molèsties que ara no ens podem creure que haja acabat tot de manera tan favorable per al barri. Els veïns estan encantats “. Remigio Vidal, membre també d’esta associació corrobora les paraules de Llamas: “És la primera vegada que entre ací i el que veig representa un canvi del 100% respecte al que hi havia. Això suposa un descans per a nosaltres. Va a donar-li molta vida al barri “_mg_2567-1

Precisament, les activitats socials de la Fundació ja es desenvolupen en diversos centres educatius veïns. Des de fa uns mesos, FPAA ofereix diferents tallers encaminats a alleujar la difícil situació de menors en risc d’exclusió social. “Nosaltres tenim sempre un grup de xavals amb problemes socials i la iniciativa de la Fundació ens ha vingut fenomenal. Esperem que esta col·laboració vaja incrementant-se al llarg del temps”, afirma Juan Manuel Carreño, professor del I. E. S. El Clot.

Este treball iniciat per FPAA tindrà la seua continuïtat a partir de la tardor al Centre de Dia de Suport Convivencial que s’està construint a Bombas Gens. L’edifici, de la mateixa manera que el centre d’art, el refugi antiaeri o el celler medieval han sigut presentats als veïns per part de les responsables dels diferents projectes de la Fundació en el que es pretén que siga la primera de moltes altres visites més.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − catorze =

caixaontinyent
ruta massamagrell