25n
25N
25N

Bloc i País demana que la Generalitat decidisca i gestione la desescalada en la Comunitat Valenciana

Bloc i País demana que la Generalitat decidisca i gestione la desescalada en la Comunitat Valenciana
24/04/2020 -

Bloc i País –corrent sobiranista del Bloc– ha demanat que l’eixida escalada del confinament, que s’està actualment debatent i que es troba “en un horitzó pròxim”, siga decidida i gestionada per la Generalitat quant a la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, segons s’ha indicat en un comunicat, “es podria donar solucions concretes a les problemàtiques concretes i particulars del nostre territori”.

En paraules del coordinador de BiP, Vicent Fernàndez, “no s’han de repetir els errors greus que es van cometre en el disseny del confinament”, perquè la realitat valenciana “no és la mateixa que la de Madrid i cal dissenyar unes estratègies tan sensibles com són aquestes des de la proximitat, que és on més es coneix cada circumstància concreta”.

Així, el responsable sobiranista, ha explicat que “de la mateixa manera que no tenia cap sentit no haver tancat Madrid quan era el principal focus de contagi d’una epidèmia que llavors no estava tan estesa per tot l’Estat, no té tampoc que no ens deixen que ens tanquem nosaltres mateixos i puguem protegir les zones que tenen una incidència menor, més quan s’ha decretat la parada de la mobilitat”.

Per a Fernàndez, “l’autogovern s’ha demostrat més eficaç per a resoldre problemàtiques tan greus com les que hem viscut, amb el govern de la Generalitat noliejant avions de càrrega des de la Xina mentre des de la central de compres del ministeri arribaven més problemes que solucions”. “Hem vist com tota l’autonomia que ens han suspés s’ha transformat en més sofriment i menys solucions per als valencians i les valencianes”, ha indicat.

Finalment, el coordinador de BiP ha qualificat d'”absurd” que “en un poble rural sense afecció de la pandèmia hagen de guardar les mateixes restriccions que estan dissenyades per a grans ciutats, quan les situacions no s’assemblen res”.

Fernàndez ha conclòs rebutjant “la idea ultranacionalista que a tot el ‘territori nacional’ una malaltia haja de tindre els mateixos comportaments i solucions, ja que és evident que no té res a veure un poble de la muntanya amb un de la platja, com no té res a veure l’àrea metropolitana de Madrid amb l’illa de Tabarca”.

“Només des d’una ceguesa ultranacionalista es pot entendre que, com que tot és Espanya, l”enemic víric’ es comporta igual, però això és absurd i poc eficaç i nosaltres volem gestionar l’emergència de la millor manera possible”, ha indicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − sis =

museo prehistoria