caixa popular

El difunt subinspector de la Policia Nacional, Blas Gámez, serà condecorat amb la medalla d'or

El difunt subinspector de la Policia Nacional, Blas Gámez, serà condecorat amb la medalla d'or
06/10/2017 -

La Junta de Govern Local ha aprovat hui concedir la Medalla al Sacrifici en el Cumpliment del Deure en categoria d’Or de la Policia Local de l’Ajuntament de València, a títol pòstum, al subsinspector del Cos Nacional de Policia Blas Gámez. Es tracta de la primera vegada en la història de la Policia Local que s’atorga esta distinció, iniciativa que serà ratificada en breu pel Ple Municipal.

Tal com ha explicat la portaveu municipal Sandra Gómez, la concessió del distintiu es realitzarà en el marc de la celebració del Dia de la Policia Local, que se celebra el pròxim 24 d’octubre. Com és conegut, el subsinspector Blas Gámez va morir en acte de servici quan es trobava investigant un presumpte cas d’homicidi. Per això, ha subratllat la delegada, “des de l’Ajuntament de València volem fer és reconeixement i agraïment públic”.

Durant la reunió de la Junta de Govern Local, s’ha aprovat també l’adjudicació del contracte per al subministrament de vehicles patrulla per a la Policia Local. Seran vehicles tipus monovolum, dirigits a reforçar i renovar el parc automobilístic del cos policial, “donada la minva considerable de mitjans que ha patit durant els últims anys”, ha lamentat la regidora.

Per primera vegada, els vehicles que s’integraran, un mínim de 10, seran híbrids, és a dir, que combinen l’ús de motor de gasoil i elèctric, “el que contribuïx –ha valorat Gómez- a millorar la sostenibilitat”.

MILLORA DE LES PARADES DE L’EMT

Entre la resta d’assumptes acordats en la reunió de la Junta de Govern Local celebrada este matí, la regidora s’ha referit al programa de millora de l’accessibilitat en les parades de l’EMT tant en els barris com en els pobles de València. El programa s’aplicarà en l’Eixample, Rascanya, Algirós, Pobles de l’Oeste i Pobles del Sud, segons la iniciativa de la Regidoria de Mobilitat Sostenible, i disposa d’una partida de 363.869 euros.

També s’han adjudicació les obres de retirada de les passarel·les de vianants de l’avinguda del Cid, “que ens vam comprometre a eliminar perquè entenem que no quadren amb el model de ciutat que estem impulsant, i que passa per consolidar una ciutat més habitable i connectada”, en paraules de Sandra Gómez. L’actuació ha sigut adjudicada a la firma Pavasal per un valor total de 400.000 euros.

Així mateix, Gómez ha destacat l’adjudicació del contracte de subministrament de diferent equipament de maquinari i programari, concretament 425 unitats d’ordinadors de taula i les seues corresponents llicències. “És una altra de les assignatures pendents, la renovació del material informàtic de la casa”, ha explicat Gómez, el qual ha afegit que l’adquisició també servirà per a donar suport als 500 jóvens que han començat a treballar en les dependències municipals amb contractes d’ocupació de programes d’Ocupació EMCUJU i EMPUJU. Per a la compra del material informàtic es destina una partida de 57.024 euros.

Un altre dels assumptes abordats per la Junta ha sigut el nou programa pilot d’ajudes perquè les comissions falleres puguen insonoritzar els seus casals “amb l’objectiu de continuar millorant la convivència entre el món faller i la resta del veïnat de la ciutat durant tot l’any”. Es tracta d’un programa pilot, que es posarà en marxa este mateix 2017 amb una partida inicial de 50.000 euros, i els seus resultats seran avaluats posteriorment per l’Ajuntament junt amb els agents fallers per a realitzar millores en futures convocatòries i ampliar la dotació econòmica.

Així mateix, s’ha aprovat una subvenció directa de 47.500 euros per a la conservació natural del Tancat de la Pipa, en el Parc Natural de l’Albufera, que es dotarà a les associacions sense ànim de lucre Acció Ecologista Agre i Societat Espanyola d’Ornitologia (SEU / BirdLife).

Finalment, a Junta ha aprovat una partida de 150.000 euros per a la concessió de subvencions per a la realització de programes i projectes culturals en el municipi, que s’atorgaran a 56 entitats de la ciutat.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris