25n
25N
25N

Desmantellat un centre esportiu a Quart de Poblet per blanqueig de capitals del narcotràfic

archivo

Desmantellat un centre esportiu a Quart de Poblet per blanqueig de capitals del narcotràfic
18/07/2020 -

Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional han intervingut, en el marc de l’operació Avellaner-Portet, el patrimoni personal d’un home del municipi de Quart de Poblet (València) i han desmantellat un centre esportiu presumptament utilitzat per al blanqueig de capitals procedents del narcotràfic.

La investigació policial es va iniciar a la fi de 2016 i ha permés, després de diversos anys d’investigació, el precinte d’una coneguda instal·lació esportiva d’aqueix municipi valencià i el comís de tots els elements que el conformaven, ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Aquestes instal·lacions esportives ja van ser objecte de registre judicial a la fi de 2018, quan es van intervenir nombroses substàncies prohibides per a l’esport com a anabolitzants i substàncies dopants, disposades per a la seua distribució entre els esportistes que el requerien.

En una última actuació policial sobre aqueix centre esportiu s’ha tornat a intervenir “gran nombre” de substàncies prohibides similars i s’ha donat part a l’Autoritat Judicial de la reiteració i continuïtat d’aqueixes activitats il·lícites.

La investigació es va centrar en els seus inicis en la forma en què aquest individu havia aconseguit adquirir diversos locals comercials, que després de patir una profunda remodelació van conformar el centre esportiu, així com la forma d’adquisició de la maquinària esportiva, cabines de bronzejat i altres elements de gran valor distribuïts en diferents sales del centre.

De la mateixa manera, els investigadors han incidit en la forma d’adquisició dels immobles on residien tant ell com el seu entorn familiar més pròxim, així com en les reformes i modificacions dutes a terme en aquests.

SIMULAVEN PREMIS DE LOTERIA

Els agents van constatar que aquest individu havia utilitzat als seus familiars més directes per a l’adquisició dels diversos locals que conformaven el gimnàs i per a la residència de luxe que regentava, tot això després d’haver introduït quantioses sumes de diners en efectiu en els seus comptes personals, pel que sembla simulant en alguns d’aquests ingressos premis de loteria.
Així mateix, la Policia destaca que és “molt significatiu” com l’entorn familiar més pròxim a la persona en la qual se centra aquesta investigació suposadament haurien sigut agraciats en diverses ocasions amb premis de la Loteria Nacional, l’última en 2017 on pel que sembla haurien adquirit paperetes d’una coneguda associació de la zona.

En tots aquests casos, els investigadors han conclòs que utilitzaven aquest vell procediment de blanqueig de capitals per a legitimar fons en diferents comptes corrents.

De la mateixa manera, utilitzaven grans quantitats de diners en efectiu, no sols en l’adquisició de maquinària esportiva sinó també en les reformes de gran valor dutes a terme en instal·lacions professionals i domicilis.

DINERS, ARMES DE FOC I UN CAP DE LLEOPARD

Durant els set registres efectuats durant el mes de desembre de 2018, els agents van trobar cinc armes de foc curtes amb els números de sèrie esborrats, que els responsables tenien amagades en una taquilla del gimnàs disposades per al seu ús.

També van intervenir més de 230.000 euros en efectiu que aquesta persona tenia en bitllets de 50 euros amagats en un doble fons en el seu domicili, a més de nombrosos elements electrònics i informàtics, diferent documentació d’interés i fins a una pell amb el cap d’un lleopard la tinença del qual està totalment prohibida.

Entre la documentació intervinguda es van localitzar escriptures d’immobles a noms d’altres persones, i fins i tot projectes hotelers que els investigadors encara continuen analitzant.

La investigació ha sigut dirigida pel Jutjat d’Instrucció núm. 1 de València i la Fiscalia Antidroga de València i materialitzada pel Grup de Blanqueig de Capitals de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, efectius de la Comandància de la Guàrdia Civil de València i de UDYCO de la Policia Nacional de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =

bombers