25n
Orgull
Orgull

Bielsa: "Hem passat d'un govern que ens ofegava a un altre que ens dóna oxigen amb mesures transitòries mentre acordem i aconseguim un nou model de finançament"

Arxiu

Bielsa: "Hem passat d'un govern que ens ofegava a un altre que ens dóna oxigen amb mesures transitòries mentre acordem i aconseguim un nou model de finançament"
23/08/2018 -

El secretari de Relacions Institucionals i Acció Territorial del PSPV-PSOE, Carlos Fernández Bielsa, ha valorat com a “positiu” l’acord aconseguit pel Govern d’Espanya i el Consell de Ximo Puig en el marc del Consell de Política Fiscal i Financera. “Hem passat d’un govern que ens ofegava financerament a un altre que ens dóna oxigen assumint les mesures transitòries que hem defensat sempre mentre acordem i aconseguim un nou model de finançament just amb la Comunitat”, ha assenyalat Bielsa.

Així s’ha referit el dirigent socialista als 850 milions d’euros que rebran els valencians i valencianes, i al refinançament d’1.000 milions del deute de la Comunitat que, segons ha incidit, ha sigut possible gràcies “al canvi d’actitud del govern central amb els valencians i valencianes i especialment amb el govern valencià”. “El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president del Govern, Pedro Sánchez, han derrocat el ‘no’ sistemàtic amb el qual el govern de Rajoy tenia castigats als valencians”, ha expressat, al mateix temps que ha afegit que Sánchez “està pensant en clau valenciana i resolent problemes de la Comunitat”.

El també alcalde de Mislata ha explicat que “la gran preocupació dels socialistes valencians és aconseguir els màxims recursos possibles per a fer polítiques per a les persones i continuar canviant i retornant la dignitat a aquesta comunitat com vam portar fent en els últims tres anys”. Així mateix, ha recordat que aquesta “no és una solució definitiva” sinó que es tracta “d’una decisió transitòria que permet que puguem afrontar amb una mica més d’oxigen i aprofundir en el diàleg la negociació cap a un nou model de finançament que continua sent la nostra màxima prioritat”.

Bielsa ha qualificat al PP de “barruts” per “eixir a criticar a Ximo Puig quan ha arreglat un problema que ells havien creat i que no van saber ni van voler resoldre”. “Aquells que van multiplicar per 25 el deute d’aquesta comunitat i que durant set anys no han fet absolutament gens per a reconduir aquesta situació més que posar-se d’acord per a anar en contra dels interessos dels valencians i valencianes ara es dediquen a criticar el que nosaltres arreglem”, ha indicat.

NOVA COMISSARIA ESPECIALITZADA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Respecte a la creació de la nova comissaria especialitzada en denúncies de violència de gènere, el secretari de Relacions Institucionals i Acció Territorial ha posat en valor la mesura empresa pel Govern d’Espanya al costat del Consell i ha incidit que “tot esforç és poc en la lluita contra la violència de gènere”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =