"Pedalejar per a no deixar de somiar": El projecte 'Bici per a Totes" lliura la seua bici número 500

Aquest projecte recupera bicicletes per a lliurar-les a persones sense recursos

Guardar

bici-para-todas
bici-para-todas

Coincidint amb la Setmana de la Mobilitat a València, el projecte solidari 'Bici per a Totes' ha volgut lliurar, en un acte oficial, la seua bicicleta número 500. Aquesta iniciativa, impulsada pel Col·lectiu Soterranya, AMA i Sant Joan de Déu Serveis Socials, recupera bicicletes abandones o en desús, amb l'objectiu de reparar-les i lliurar-les a persones sense recursos que necessiten un mitjà de transport per a cercar treball, anar a escola o accedir al centre laboral.

Un projecte que funciona gràcies a la labor dels voluntaris, i que contribueix, a més, a crear una societat molt més compromesa amb els beneficis de la sostenibilitat i la importància de "crear un planeta més verd i net", com han assenyalat des d'AMA. Aquest dilluns s'ha fet lliurament de la bicicleta número 500, i com darrere de cada lliurament hi ha una història de superació i futur, en aquesta ocasió no podia ser menys. L'afortunat, un jove del barri, que forma part d'un projecte d'ocupació, i que necessita aquesta bicicleta tant per a acudir a la seua formació, com a la seua futura ocupació.

Bici para Todas

A aquest acte ha assistit tant el regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, que ha posat de manifest la importància de la bicicleta per a "recuperar els drets universals, com el de la mobilitat", a més de posar l'accent en l'aposta per part del Consistori per a "seguir recolzant iniciatives com aquesta. Hem de seguir pedalejant per a crear una ciutat més justa, on tots som iguals".

Així mateix, també ha participat el regidor de Mobilitat de Torrent, José Antonio Castillejo, que ha volgut agrair "la gran labor de 'Bici per a Totes' perquè gent que no té recursos, li posen a la seua disposició un mitjà de transport a través d'un projecte social com a aquest". En aquest sentit, Carlos Falcó, representant de Sant Joan de Déu, ha explicat que "la relació amb aquest projecte va ser amor a primera vista. Quan persones que ho necessiten ajuden a unes altres que també ho necessiten, es creen llaços que són molt especials. La gent se sent partícip d'aquest projecte".

Les diferents associacions que conformen aquest projecte solidari han volgut recordar als assistents "el compromís i la dedicació de tots els usuaris, que donen una nova vida a eixes bicicletes per a facilitar el dia a dia d'aquelles persones que més ho necessiten. Volem canviar el món, i encara que sone ambiciós, el canvi local està en els barris, en la gent que tenim al voltant. Si tots col·laborem, som més forts. Per tant, cal pedalejar per a no deixar de somiar".

Arxivat a:

Destacats