25n
25N
25N

Les biblioteques municipals de València commemoren el 8M recomanant autores invisibilitzades

Les biblioteques municipals de València commemoren el 8M recomanant autores invisibilitzades
06/03/2020 -

La Xarxa de Biblioteques Públiques Municipals de l’Ajuntament de València se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Dona amb una programació cultural especial dedicada a autores i altres figures femenines, reconegudes o ocultes, de la història de la literatura.

Obres biogràfiques i de ficció, a més d’assajos feministes i d’estudis de gènere, es podran trobar en els Centres i Punts d’interés situats en totes les biblioteques municipals. A més, al llarg del mes se celebraran conferències amb perspectiva de gènere, com “Heroinas de la modernidad. Las mujeres soñadas por Julio Verne”, a la Biblioteca de Marxalenes – Joanot Martorell.

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha destacat que les biblioteques “estan molt actives gràcies a aquestes iniciatives i a altres que estem desenvolupant, com cicles, conferències, clubs de lectura o exposicions”, perquè volem que es convertisquen en “punts de trobada i de referència per als barris”. En aquest sentit, “una altra de les estratègies que estem potenciant és la de la integració de la lectura de gènere”.

Per altre costat, els clubs de lectura de la Biblioteca de Beniferri – Joan de Timoneda i de la Biblioteca de la Vega Baixa – María Moliner han triat, respectivament, comentar les obres de Luisa Carnés, periodista i novel·lista històricament invisibilitzada de la Generació del 27, i de Penelope Fitzgerald, guanyadora del Premi Brooker en 1979, i que va començar la seua carrera literària amb 58 anys.

Autores espanyoles contemporànies com Esther García Llovet o Núria Cadenes han sigut les seleccionades als clubs de les Biblioteques Municipals de l’Amistat – Tomàs Vicent Tosca, i de Sant Marcel·lí- Camí Real – Clara Santiró i Font. Per altra banda, a la Biblioteca d’Arrancapins – Eduard Escalante, en el barri d’Abastos, es llegirà “Apegos feroces”, les cèlebres memòries, publicades en 1987, de Vivian Gornick, feminista afroamericana de la Segona Ona, i es donarà la benvinguda, el pròxim 25 de març, a l’autora valenciana Pepa Guardiola, que comentarà la seua novel·la “El desordre de les dames”, Premi Enric Valor 2008, ambientada en l’època de Jaume I i comptada des d’una òptica femenina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =