25n
25N
25N

La Biblioteca Valenciana Digital augmenta un 30 % les visites en el mes de març

La Biblioteca Valenciana Digital augmenta un 30 % les visites en el mes de març
06/04/2020 -

En l’última quinzena de març, i coincidint amb les mesures de confinament originades per la pandèmia vírica, les visites a la Biblioteca Valenciana Digital (Bivaldi) s’han incrementat en un 30 % en còmput mensual. La mitjana de consultes diàries està en 600 visites.

Les visites a la Bivaldi havien estat incrementant-se en els últims anys a un ritme mitjà del 2 % mensual, amb un percentatge anual superior al 20 %. Al ritme actual de visites s’arribaria a un increment 250 vegades superior.

El total de visites a la Bivaldi al març sumen 18.063, fetes per 10.180 usuaris i usuàries que han consultat 19.282 obres en línia, han visualitzat 137.886 pàgines i han descarregat 7.754 obres en format llibre per a ser llegides sense connexió. Prop del 80 % de les visites provenen d’Espanya i més de la meitat del territori valencià, destacant en el terreny internacional els països llatinoamericans, Europa i els EUA.

Cal destacar com l’atenció dels usuaris i usuàries en la primera quinzena es va centrar en la Corona, amb més de 500 consultes a l’obra de Blasco Ibáñez ‘Por España y contra el rey: (Alfonso XIII, desenmascarado)’, escrita en 1925 a París, i també l’obra ‘Apología del Gran Monarca’ de José Domingo María Corbató, publicada a València per Biblioteca Españolista en 1903.

Durant la segona quinzena, l’atenció se centra en obres sobre el còlera i la pesta en temps històrics, en què destaquen ‘El cólera en Valencia en 1885 / memoria de los trabajos realizados durante la epidemia presentada por la alcaldía al Excmo. Ayuntamiento en nombre de la Junta Municipal de Sanidad. València: Imprenta de Manuel Alufre, 1886’ i ‘Memoria de los sucessos particulares de Valencia y su Reino: los años mil seiscientos quarenta y siete, y quarenta y ocho, tiempo de peste / Dedicada fray Francisco Gaualdà de la Orden de Predicadores, a la ciudad de Valencia. 1618-1686. En València: por Silvestre Esparsa, 1651’.

Altres obres descarregades durant la pandèmia són el quadern per a pintar de la Biblioteca Valenciana, que mentre es pinta dona a conéixer la història del monestir de Sant Miquel dels Reis, i els còmics infantils.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − onze =