25n
25N
25N

Benisuera recuperarà l’esplendor del seu Castell amb ajuda de la Diputació

La diputada Conxa Garcia visita el municipi, que amb l’assistència de la Corporació podrà regularitzar la situació de construccions tan emblemàtiques com el Castell Palau dels Bellvís

30/03/2017 -

Al voltant de les seues imponents parets s’ha alçat la vida de tot un municipi. Una xicoteta localitat situada en un entorn privilegiat, en plena vall d’Albaida. El Castell Palau dels Bellvís és la joia que Benisuera amaga entre els seus carrers, un edifici del segle XVI declarat Bé d’Interès Cultural, d’estil gòtic i de caràcter defensiu. Tot un símbol que gràcies a l’ajuda de la Diputació de València podrà recuperar tota la seua esplendor.

“És molt important traure a la llum els béns dels nostres municipis. La gent de fora ha de conéixer el nostre patrimoni i que puga ser visitat pels seus veïns. Per a açò els estem ajudant”, ha assenyalat la diputada d’Assessorament Municipal de la Corporació provincial, Conxa Garcia, en la seua visita a Benisuera amb motiu de l’assistència que la institució va a realitzar al municipi per a l’elaboració del seu Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU).

Fins ara, la normativa existent en el municipi datava de 1984, quedant amb els anys completament desfasada. Amb aquest nou document mestre es posarà en ordre la situació de la localitat en matèria urbanística, de manera que es podrà dotar d’una protecció especial al casc històric, incloent un catàleg de béns i espais protegits, la qual cosa permetrà preservar el sabor i l’essència del nucli de la localitat. De la mateixa forma, a través d’un Pla Director en el qual la Diputació té previst col·laborar, es recuperarà el Castell Palau, “la guinda del poble”, en paraules del seu alcalde, Antoni Soler; una construcció al voltant de la qual s’ha desenvolupat la vida del municipi.

A més, a través del Pla General Benisuera regularitzarà l’estat de tots els habitatges de la localitat, concedint cèdules d’habitabilitat. Fins ara aquesta acció no estava permesa i existien domicilis fora de la legalitat, de manera que encara que hi havia cases en les quals vivien famílies, segons la normativa vigent no existien. “Hi ha un carrer per exemple que està fora d’ordenació i el que anem a fer és consolidar tot el que hi ha en el poble”, ha indicat l’alcalde de Benisuera.

 

Un Pla General per a sis municipis de la província

Sis ajuntaments de la província s’han acollit en el que va d’any a l’ajuda de la Diputació de València per a l’elaboració del seu Pla General, una eina que arreplega tota la normativa urbanística d’una localitat i del seu terme municipal i que permet saber què es pot fer i què no està permès en matèria d’urbanisme. Un procés en el qual la Corporació provincial ha decidit prioritzar a aquells municipis amb una major situació d’urgència.

Benisuera, Llombai, Benicull de Xúquer, Alpuente, Alcublas i Gestalgar són les localitats escollides, encara que la institució provincial estudia possibilitats de col·laboració amb altres deu municipis en aquest àmbit. “Els pobles més xicotets necessiten aquest suport per a poder ordenar el seu territori, una exigència del dia a dia del municipi, per a una millor convivència i una millor qualitat de vida de tots els veïns”, ha assegurat la diputada Conxa Garcia.

Mitjançant un Pla General es classifica el sòl, es determina el règim aplicable a cada tipus i es defineixen els elements fonamentals del sistema d’equipaments de cada municipi. En els casos assenyalats hi ha ajuntaments que compten només amb normes subsidiàries i obsoletes, uns altres amb situacions d’irregularitat, i fins i tot per a un d’ells serà la primera vegada que compte amb un document d’aquestes característiques. La Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP) és la que estableix els passos relatius a l’elaboració d’un Pla General en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =