25n
25N
25N

Descobreix el cor de Benimaclet amb la ruta de 'Benimaclet Conta'

Un agradable passeig pel centre històric et permetrà descobrir el poble que un dia va ser aquest barri

Descobreix el cor de Benimaclet amb la ruta de 'Benimaclet Conta'
25/02/2017 -

Benimaclet Conta‘, gràcies a la col·laboració de veïns i organitzacions que no solament han explicat les seues memòries, sinó que han anat aportant dades i fotografies, ha aconseguit acostar als ciutadans la història de Benimaclet, que permet fer valdre aquells racons i històries que han anat construint el barri que hui dia coneixem.

A través d’un agradable passeig pels seus carrers, podràs descobrir punts claus, marcats amb unes plaques en les façanes, juntament amb una foto i el nom del lloc. A més, trobaràs també un codi QR per a accedir a la web, i descobrir més informació sobre el lloc en el qual us trobeu.

A València Extra, et proposem una de les cinc rutes organitzades: El Centre Històric, un passeig que et descobrirà el cor de Benimaclet, i el poble que un dia va ser.

Com no podia ser d’una altra manera, aquesta ruta comença en la Plaça de Benimaclet, en l’Església de l’Assumpció, on es troba el local d’oci ‘GLOP’. La planta baixa del conjunt d’habitatges va albergar, fa molts anys, l’ajuntament del poble de Benimaclet.

Seguim pel carrer Benicolet per a descobrir La Carboneria. En aquest lloc, se celebrava el mercat de la plaça. Però a més, sense eixir de la plaça i pel carrer Murta, es troba el Centre de Serveis Socials (1999). Aquest lloc és important, ja que, en el seu moment, albergava La Saboneria.

Una mica més endavant, en la cantonada del carrer Mistral, apareix les Cases de Trencadís, un dels edificis més característics del barri no solament per la seua espectacular façana en homenatge a Gaudí, sinó perquè Almodóvar va rodar escenes de la pel·lícula ‘La mala educación’.

Si et desplaces fins al carrer Enrique Navarro, descobriràs el Dipòsit d’Aigua, que servia a un conjunt d’habitatges unifamiliars, edificades pels treballadors del ferrocarril de l’època. Seguint aquest carrer, en direcció oest, arribaràs al carrer Barón de San Petrillo, l’artèria principal del barri.

Continuant cap a les vies del tramvia, arribaràs al lloc on estaven les desaparegudes Barraques de Tramoyeres. Tornant cap arrere, fins a arribar al carrer Leonor Jovani, passaràs pel llavors Cinema Ideal. Just en la part de darrere, es va situar també el Cinema Mavis.

Dirigint-te cap a Alboraia, gires pel carrer Músico Belando, fins a creuar amb Barón de San Petrillo, per a visitar l’Escola de Carmen Crespo, on les xiquetes del barri es formaven sobre diferents aspectes.

Seguint per aquest carrer, arribaràs a la zona més antiga del barri per a descobrir la vertadera essència de Benimaclet. Una vegada, has arribat al carrer Masquefa, cantonada Puzol, una placa recorda el poble que anys arrere va ser Benimaclet.

Pel carrer Crist de la Providencia, arribaràs a l’Escola Bressol, una cooperativa de gran compromís social, i en arribar a Barón San Petrillo, descobriràs la Casa de Pepa Nicolau, lloc en el qual encara viu l’artista, i que ha sigut testimoni de les reunions de personatges importants de la nostra cultura, com Blasco Ibáñez o Joaquín Sorolla.

Per a finalitzar aquesta emocionant ruta, tan sols hauràs de girar pel carrer Nuestra Sra. de la Asunción per a tornar a la plaça de l’església, i contemplar l’Alqueria de la Xocolateria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =