25n
25N
25N

Benetússer tramita més de 60 propostes de sanció relacionades amb l'ús de la mascareta i la distància interpersonal

La Policia Local de Benetússer reforça els controls advertint de l’ús obligatori de la màscara i realitza una labor pedagògica per a instruir sobre el seu ús

Benetússer tramita més de 60 propostes de sanció relacionades amb l'ús de la mascareta i la distància interpersonal
28/07/2020 -

La Policia Local de Benetússer ha tramitat 64 actes de denúncia des de l’entrada en vigor de l’Acord del 19 de juny del Consell i després de la Resolució de 17 de juliol de 2020, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que obliguen respectivament a mantindre la distància interpersonal d’1,5 m. i fer ús de la màscara per a les persones de sis anys d’ara en avant, en la via pública, en espais a l’aire lliure i en espais tancats d’ús públic o oberts al públic.

Pel que fa a sancions interposades per no mantindre la distància de mínima d’1,5 metres s’han tramitat 24 denúncies i en el cas de les sancions interposades per l’ús obligatori de màscara establit el passat 17 de juliol, aquestes han ascendit a 40. D’aquest total,16 s’han cursat de manera individual i les 24 restants en grups.

Aquestes sancions, que ascendeixen cadascuna a 100 euros, han sigut imposades en la seua majoria a joves d’edats compreses entre els 16 i 18 anys d’edat, grup al qual s’han interposat 14 denúncies, i la responsabilitat de les quals recau en els seus pares, mares o tutors legals. En la franja d’edat de 18 a 30 anys el total de denúncies ha sigut de 12 i en la franja de 30 anys d’ara en avant, s’han interposat 14 denúncies.

Pel que fa a les zones on s’han detectat més infraccions, destaquen la Plaça de l’Ajuntament, el Carrer Constitució (on es va sancionar a dos grups), la Plaça 25 d’abril (lloc on es va sancionar a altres dos grups) o la Plaça de la Xapa (espai on s’ha sancionat fins a quatre grups).

“És fonamental que la ciutadania actue de manera responsable, utilitzant la màscara, desinfectant-se amb gel i mantenint la distància social. Hem de seguir aquestes pautes marcades per la Conselleria i el Ministeri de Sanitat per a lluitar contra la COVID19 i frenar la seua expansió”, ha manifestat l’alcaldessa de la localitat, Eva Sanz.

D’aquesta manera, l’alcaldessa també ha defensat que “la Policia Local de Benetússer continuarà treballant per a fer respectar aquesta nova mesura impulsada per la Conselleria de Sanitat i garantir la seguretat dels veïns i veïnes del municipi”, incrementant els controls, en locals, vehicles i carrers, per a això es comptara amb la incorporació aquesta setmana de cinc policies més.

Per part seua, el Cap de la Policia Local, Francisco José Marquéz, ha recordat que “és obligatori l’ús de màscara –fins i tot quan es respecte la distància de seguretat- tant en la via pública com en espais públics oberts i tancats”.

A més, ha explicat que des d’aquest departament s’han reforçat els anuncis per megafonia emesos per la unitat mòbil, així com les intervencions directes per a recordar l’ús de la màscara, que és obligatori -excepte en escassos supòsits- des de la setmana passada.

En aquest punt, Márquez ha indicat que amb l’enduriment de la normativa per part de les administracions derivada dels nous rebrots que es donen en el territori nacional, s’ha incrementat el control dels espais públics, realitzant inicialment una labor pedagògica, informant la ciutadania de Benetússer a peu de carrer, mitjançant les xarxes socials i fins i tot amb la megafonia del vehicle policial, posant l’accent principalment en les zones de major influència.

El paper de la Policia Local de Benetússer ha sigut fonamental des que es decretara l’estat d’alarma. Des del 14 de març, han recorregut els carrers del municipi informant la ciutadania sobre les mesures vinculades a cada fase de la desescalada, s’ha coordinat amb Càritas i Protecció Civil en el repartiment d’aliments a la població més vulnerable, i han realitzat també una important labor social, felicitant –prèvia petició- a les persones que van complir anys durant els mesos de confinament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + tres =

museo prehistoria
museo prehistoria