25n
25N
25N

Benetússer premiarà el monument faller més igualitari

Benetússer premiarà el monument faller més igualitari
14/02/2020 -

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Benetússer reconeixerà el monument faller més igualitari del municipi les pròximes festes falleres. El premi, que tindrà una dotació econòmica de 300 euros, reconeixerà a la comissió que projecte en el seu monument una imatge respectuosa amb la dignitat de les dones i les relacions igualitàries.

La convocatòria del premi està oberta a la participació de les sis comissions falleres del municipi. Els encarregats de realitzar les valoracions seran el mateix jurat faller que triarà les millors falles en el matí del 16 de març. El jurat valorarà aspectes com el conjunt del monument i si els temes tractats en la seua crítica contribueixen a l’eliminació de barreres i estereotips predeterminats per la societat. A més, es tindrà en compte la promoció de la igualtat entre homes i dones, la no discriminació per raó de sexe, la utilització d’un llenguatge no sexista, la posada en valor del foment de la corresponsabilitat, la visibilització de la diversitat de gènere, sexual i familiar o les lluites contra la violència masclista o contra la LGTBIfòbia.

Més aspectes valorables seran la inclusió de models femenins com a científiques, esportistes, polítiques per a apoderar a xiquetes i xiquets des d’una visió positiva d’aquesta figura i la visibilització de la figura de la dona fallera com a part important de la festa i de la mateixa comissió o de persones amb orientació sexual, identitats i/o expressions de gènere diverses. La comissió guanyadora es donarà a conéixer en el lliurament de premis fallers la vesprada del dia 16 de març.

El premi és una aposta més de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Benetússer que des de fa diversos anys s’ha proposat implicar el sector faller en les acciones de foment de la igualtat i la diversitat. En aquest sentit, l’any passat es va llançar una campanya a través de cartells amb missatges com “Volem unes falles lliures de masclisme i LGTBIfòbia” dirigides a centres escolars o “Casal lliure de masclisme i LGTBIfòbia” per als casals fallers. “Volem que la Igualtat impregne tots els departaments de l’Ajuntament, de manera que sorgisquen iniciatives com aquesta per a implicar el món faller en la lluita per la dignitat de les dones i les relacions igualitàries”, explica Ana Martín, regidora d’Igualtat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud