25n
25N
25N

Benetússer serà pioner en la comarca en eficiència energètica

Benetússer serà pioner en la comarca en eficiència energètica
04/06/2018 -

L’Ajuntament de Benetússer va iniciar la setmana passada el treball amb l’equip de funcionaris que s’encarregarà de portar avant l’auditoria econòmic-energètica de la localitat. Benetússer formarà part, d’aquesta forma, dels més de 40 municipis que en el nostre país desenvolupen el projecte que lidera la transformació energètica local, des de l’estalvi i l’eficiència en els consums.

Benetússer serà municipi pioner a l’Horta Sud a valorar l’eficiència energètica. Des de l’alcaldia de Benetússer i en paraules de la seua alcaldessa Eva Sanz es té el convenciment que el diagnòstic energètic municipal “és l’avantsala d’un bon treball per a complir amb el Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, un compromís, adquirit per mi mateixa en el 2014 en veure l’assolit en altres municipis espanyols i un compromís de l’equip de govern d’aquest Ajuntament que va quedar plasmat en 2015 quan entrem a governar”.

El projecte, que es gestiona a la Comunitat Valenciana a través de la cooperativa Aeioluz i l’empresa de no lucre ecooo, inclou un seguiment de l’evolució dels consums sobre la base de diversos indicadors d’eficàcia i eficiència. Amb les dades obtingudes, s’elaborarà un informe que descriurà la situació del municipi i proposarà noves mesures d’eficiència energètica, prioritzant no solament aquelles amb major tornada econòmica i energètic, sinó també aquelles amb un major potencial d’implicació i activació ciutadana. Al final de tot el procés, es presentaran accions específiques dissenyades al costat de les veïnes i veïns, responsables polítics i personal tècnic de l’Ajuntament.

La regidora de Medi ambient Dolors Tarín Belda ha destacat per la seua banda la importància del projecte. “Gestionar l’energia amb eficàcia ens portarà a obtenir beneficis segurs a mitjà i llarg termini, en alguns casos intangibles econòmicament, però sens dubte beneficiosos per al medi ambient”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 17 =