25n
25N
25N

Benetússer destina 100.000 euros a ajudes per a autònoms i autònomes

Existeixen tres modalitats i les quanties variaran entre els 150 i els 700 euros i es podran sol·licitar telemàticament a partir de l’1 d’octubre

Benetússer destina 100.000 euros a ajudes per a autònoms i autònomes
11/09/2020 -

L’Ajuntament de Benetússer destinarà 100.000 euros a ajudes per a persones autònomes empadronades en el municipi, una mesura que s’emmarca dins del Pla de Recuperació Econòmica i Social municipal i que es podrà sol·licitar fins a l’1 d’octubre.

“Amb aquestes ajudes volem fer costat als nostres veïns i veïnes que tenen una activitat comercial i han vist minvats els seus ingressos per la crisi derivada de la COVID-19, volem facilitar la seua viabilitat”, ha manifestat l’alcaldessa Eva Sanz.

Existeixen tres modalitats d’ajudes, la primera de fins a 700 euros, va dirigida a establiments que van suspendre la seua activitat, per no ser essencials, a conseqüència de les mesures adoptades pel Reial decret 463/2020, de 14 de març pel qual es declara l’estat d’alarma.

En aquest apartat se subvenciona amb 400 euros el cost del lloguer o hipoteca i 300 euros per a compensar despeses fixes (subministraments) ocasionats a conseqüència del manteniment del local on s’exerceix l’activitat comercial (llum, aigua, telefonia, programes informàtics i despeses de gestoria).

La segona modalitat d’ajudes es dirigeix a establiments que, havent mantingut l’activitat, hagen experimentat una reducció dels seus ingressos en almenys un 75% respecte de la mitjana facturada en el semestre natural anterior a la declaració de l’estat d’alarma.

En aquest cas, la quantia de l’ajuda, que podrà ascendir fins als 500 euros, serà de 300 euros per al cost del lloguer o hipoteca i de 200 euros per a compensar despeses fixes (subministraments) ocasionats a conseqüència del manteniment del local on s’exerceix l’activitat comercial (llum, aigua, telefonia, programes informàtics i despeses de gestoria).

“Convé destacar que en els casos en què la persona autònoma siga propietària de l’establiment o local i no tinga hipoteca ni lloguer, optaran a les ajudes de compensació de costos fixos, que en la primera modalitat serà de 300 euros i en la segona modalitat de 200 euros”, ha aclarit el regidor de Desenvolupament Econòmic, Emilio Cano Arteaga.

Per part seua, la tercera modalitat es dirigeix a aquells professionals que desenvolupen
la seua activitat professional o comercial anara d’un establiment comercial o en el seu habitatge habitual. En aquest cas, la quantitat a concedir s’estableix en 150 euros.

Poden accedir a aquestes ajudes les persones autònomes empadronades a Benetússer que hagen sol·licitat les ajudes per a autònoms de la Generalitat Valenciana i no les hagen rebudes malgrat complir els requisits. Així mateix, queden excloses aquelles persones autònomes que hagen rebut aquesta ajuda del govern autonòmic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres − 3 =