25n
25N
25N

Benetússer celebra el Dia dels Drets de la Infància amb un ple infantil dedicat a la reflexió col·lectiva davant la Covid-19

L’alumnat de 6é de primària ha actuat com a portaveu dels missatges dels seus companys i companyes de centre durant la celebració d’un ple telemàtic

Benetússer celebra el Dia dels Drets de la Infància amb un ple infantil dedicat a la reflexió col·lectiva davant la Covid-19
19/11/2020 -

L’Ajuntament de Benetússer, a través de la seua regidoria d’Educació, ha convidat als xiquets i xiquetes del municipi a participar en el Ple Infantil que se celebra cada any amb motiu del Dia dels Drets de la Infància. En aquesta ocasió, per motius de seguretat i complint amb la normativa sanitària, el ple s’ha desenvolupat de manera telemàtica, però s’ha mantingut com a objectiu fomentar la participació dels i les escolars donant veu a les seues propostes i emocions.

“L’existència del Ple Infantil ens sembla fonamental per a transmetre als nostres xiquets i xiquetes que la seua opinió és important per a nosaltres i que és tinguda en compte a l’hora de crear el Benetússer que volem”, ha afirmat l’alcaldessa del municipi, Eva Sanz Portero.

Per a preparar el ple del 2020, els alumnes i alumnes han comptat amb un dossier didàctic elaborat pel departament d’educació amb el qual treballar en classe la gestió de les emocions enfront de l’aparició de la Covid-19 i l’impacte que l’aïllament o les diverses restriccions han provocat en el seu dia a dia. A partir de les reflexions sorgides sobre el tema, es va demanar a xiquets i xiquetes que escrigueren les seues idees de manera anònima per a ser compartides en el ple com a forma d’expressió de les seues experiències i propostes per a la reconstrucció i la transformació social tant en l’àmbit local com global.

“Sota la pregunta Què ens proposes per a fer de Benetússer una ciutat millor?, volem que la nostra infància es pronuncie i forme part de les mesures que hem d’adoptar per a fer front a la situació derivada de la Covid-19”, ha explicat la regidora d’Educació, Ana Martín Valero.

D’aquesta manera, els i les representants de cada classe de 6é de primària dels quatre centres escolars del municipi, han actuat com a portaveus de tot l’alumnat, llegint els seus missatges durant la trobada virtual amb els representants dels diversos partits que conformen la corporació municipal, així com representants de la Policia Local i de l’ajuntament. Durant el ple, s’ha valorat l’immens treball dels i les escolars durant la pandèmia gràcies a la seua col·laboració i adaptació en els moments més durs.

Entre les propostes de l’alumnat per a millorar la ciutat, han destacat d’una banda les de fomentar la plantació d’arbres, instal·lar més contenidors de reciclatge o incidir en la conscienciació de la ciutadania per a mantenir la ciutat més neta. D’altra banda, també s’ha proposat poder comptar amb Wi-Fi gratuïta en tot el municipi, realitzar actes solidaris per a ajudar a les persones en dificultats o contractar un superheroi o superheroïna per a lluitar contra la Covid-19.

A més, per a commemorar un dia tan important, s’ha fet lliurament a cada xiquet i xiqueta d’una xapa amb la il·lustració dels Drets de la Infància realitzada per la il·lustradora Cristina Durán i s’ha decorat la façana del consistori amb pancartes que recullen alguns articles de la Declaració dels Drets de la Infància.

D’altra banda, durant tot el mes de novembre també s’està treballant des de les aules la Carta de Ciutats Educadores amb motiu del seu 30 aniversari. El municipi de Benetússer forma part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores des de l’any 2006, un projecte que busca garantir l’educació al llarg de tota la vida per a mobilitzar consciències i fomentar la reflexió i el pensament crític dels ciutadans i ciutadanes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =