25n
25N
25N

Benetússer avalua el canvi dels hàbits de consum en l'era Covid-19

L’ajuntament posa en marxa una enquesta que combina el format en línia amb preguntes a peu de carrer per a analitzar els patrons de compra dels veïns i veïnes del municipi

Benetússer avalua el canvi dels hàbits de consum en l'era Covid-19
08/04/2021 -

L’Ajuntament de Benetússer, a través de la seua àrea de Desenvolupament Local, ha posat en marxa una enquesta d’hàbits de consum amb l’objectiu de conéixer en profunditat els patrons que segueix la ciutadania a l’hora de triar una modalitat de compra o una altra. Per això, i tenint com a punt de partida el context derivat de la convivència amb el virus, es planteja una dotzena de preguntes per a analitzar els llocs de consum habitual, la freqüència de les compres o el tipus de producte que s’adquireix en el comerç local.

A través de les dades obtingudes, el consistori busca, d’una banda, conéixer el tipus de clients amb els quals compta la localitat, quines són les seues preferències i percepció sobre el comerç de proximitat i, per l’altre, l’impacte real de les campanyes municipals per a donar a conéixer o fomentar les compres en establiments de la localitat. “A través d’aquesta eina volem conéixer els usos i costums que té la nostra població amb la finalitat d’analitzar el nivell de fidelitat que existeix cap al nostre comerç local, així com la millor manera de fomentar el canvi dels hàbits de consum futurs cap a una modalitat més responsable amb el medi ambient”, destaca el regidor de Desenvolupament Local, Emilio Cano Arteaga.

Aquesta iniciativa municipal és resultat del compromís de l’ajuntament benetussí amb el seu Consell Econòmic i Social (CES), un òrgan de caràcter consultiu local, en el qual es va plantejar la necessitat d’avaluar els efectes derivats de les diverses campanyes de suport al comerç local, així com el feedback real en els patrons de consum a mitjà i llarg termini.

L’enquesta, en la qual també s’avaluen els canvis d’hàbits en l’era Covid-19, es pot realitzar de manera en línia a través de la pàgina web de l’ajuntament o a peu de carrer. En el cas de la modalitat presencial, són els informadors del programa ECOVID els encarregats de plantejar les preguntes al veïnatge en diversos espais i franges horàries per a comptar amb perfils ciutadans diferents que aporten dades contrastades a les enquestes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + disset =