25n
25N
25N

Benetússer remarca el paper de la dona en l'esport pel 8M

El dissabte es va celebrar la V Jornada de Ciutadania en Igualtat que, en aquesta edició, es va centrar en la dona i l’esport i va tenir una gran assistència de públic

Benetússer remarca el paper de la dona en l'esport pel 8M
09/03/2020 -

El dissabte, el Xalet de la Xapa de Benetússer va acollir la V Jornada de Ciutadania en Igualtat, amb motiu de les activitats organitzades en el marc del Dia de la Dona, que en aquesta edició va versar sobre la dona i l’esport comptant amb testimoniatges de dones referents d’aquest àmbit.

En la jornada, diverses dones esportistes van relatar la seua experiència en l’àmbit esportiu amb la finalitat de reflexionar sobre el passat, present i futur de la dona en aquest marc. La iniciativa va comptar amb la presència de Patricia Campos, expilot d’aviació i entrenadora de futbol, Teresa Saurí, exjugadora i exentrenadora de futbol i Silvia Eleuterio, esportista i docent.

Durant gairebé dues hores, van conformar una taula rodona en la qual van relatar algunes de les dificultats, satisfaccions i triomfs que com a dones han viscut en l’esport, generant un debat sobre el paper de la dona en l’esport i com fer-lo més igualitari.

“Benetússer està orgullosa de potenciar aquest tipus d’iniciatives en les quals es dona visibilitat a la dona en qualsevol àmbit, i amb les quals es lluita pel foment d’una igualtat real per la qual continuarem treballant”, sentencia la regidora d’Igualtat i Educació, Ana Martín.

A més, en la jornada es va dur a terme la projecció del documental ‘Campiones sense límits’, una peça de Paqui Méndez que analitza les dificultats a les quals les esportistes s’enfronten cada dia pel mer fet de ser dones.

La V Jornada de Ciutadania en Igualtat va finalitzar amb la lectura d’un manifest del 8 de març redactat per Coordinadora Feminista, la Federació Estatal d’Organitzacions Feministes, en la qual es defensa el feminisme com a motor per a canviar el món i es crida a l’acció contra tota discriminació i violència.

Centres educatius, Consell de Dones, associacions i clubs esportius van col·laborar al costat de l’Ajuntament per a fer de la setmana passada una setmana crucial per al foment de la igualtat i la reflexió sobre el paper i els drets de la dona en la societat.

Esgrima per a visibilitzar la lluita per la desigualtat

El diumenge 8 de març va culminar una setmana plena d’activitats per la defensa de la igualtat amb la VII edició dels Jocs Taronja que enguany van consistir en duels amb alguns dels millors esportistes d’esgrima del panorama nacional i de la Comunitat Valenciana en les disciplines de floret, sabre i espasa.

Es va tractar d’un torneig de visibilització i reivindicació LGTB+, de lluita contra l’homofòbia en l’esport, en pro de la normalització, de la diversitat i de rebuig a qualsevol mena de discriminació; objectius amb els quals Benetússer està altament compromés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − sis =