caixa popular

Benestar Social augmenta per segon any consecutiu les subvencions a col·lectius locals

Des de 2015 el pressupost destinat a entitats municipals per a desenvolupar projectes s’ha duplicat

Benestar Social augmenta per segon any consecutiu les subvencions a col·lectius locals
08/08/2017 -

La regidora de Benestar Social s’ha reunit amb el Consell d’Acció Social i Salut per traslladar-los la resolució de les subvencions a entitats locals per a desenvolupar projectes de millora social i/o salut. En total s’han repartit 18.700€ en funció dels projectes presentats per cadascuna de les associacions. Així, entre les propostes aprovades s’inclouen diversos programes de repartiment d’aliments, ajuda a domicili i oci inclusiu entre altres iniciatives educatives i d’integració social.

Teresa Oliver, regidora de Benestar Social, ha aprofitat l’ocasió per a destacar que l’actual Equip de Govern ha duplicat el pressupost destinat a ajudes per a entitats municipals i de cooperació internacional. «Este és el segon any consecutiu que s’incrementa la quantia destinada a projectes d’actuacions socials i salut a Carcaixent i des que vam entrar al govern en 2015 hem duplicat les partides passant de destinar 9.727€ en 2015 a 21.700 € en 2017». Un augment significatiu que, en paraules de la regidora, “exemplifica l’aposta ferma de l’Ajuntament de Carcaixent per garantir el benestar dels seus veïns i veïnes a través de projectes propers i adequats a les seues necessitats”.

Teresa Oliver ha avançat que en el pressupost per al 2017 també estan incloses les ajudes destinades a projectes de cooperació internacional, les bases dels quals van a publicar-se en les pròximes setmanes i que també han augmentat la seua quantia respecte a l’exercici de 2016 en un 50%. Esta línia d’ajudes es va encetar l’any passat amb l’objectiu de recolzar projectes on col·laboren persones de Carcaixent i que tinguen com a finalitat la lluita contra la pobresa i fomentar el desenvolupament en zones on siga necessari dur a terme tasques de cooperació internacional.

La regidora ha recordat que el sistema de concessió de subvencions està regulat per una ordenança municipal aprovada en abril de 2016 amb l’objectiu “d’acabar amb l’arbitrarietat a l’hora d’adjudicar les subvencions i garantir la igualtat de condicions per a totes les entitats que vulguen accedir a elles”. L’ordenança contempla els criteris de concessió, gestió i justificació de les subvencions als col·lectius i associacions locals amb l’establiment d’un regim comú i de mínims, tal i com estableix la Llei General de subvencions. D’esta manera, la quantia de les ajudes rebudes s’ajusta als projectes d’activitats que han presentat els col·lectius i entitats locals, els quals han sigut valorats per una comissió específica, independent dels polítics, seguint la normativa vigent al respecte.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris