25n
25N
25N

La tradició betlemista de València arriba a tots els racons de la ciutat

Un recorregut pels millors pesebres de València

EP

La tradició betlemista de València arriba a tots els racons de la ciutat
26/12/2018 -

Un dels elements decoratius del Nadal són els pesebres i, com no podia ser d’una altra manera, València s’omple d’autèntiques obres d’art que, cada any, reben milers de visites. Per això, a València Extra, fem un recorregut perquè no et perdes alguns dels millors pesebres que podràs trobar a la nostra ciutat.

Comencem amb el pesebre de grandària natural que, un any més, se situa en la Plaça de la Reina, al costat del mercadet d’artesania, i que reprodueix el naixement, els Reis d’Orient, els pastors i l’àngel anunciador. Aquest pesebre no compta amb horari de visita, ja que romandrà a l’aire lliure durant totes les festes.

El Saló de Cristall de l’Ajuntament de València també torna a acollir, un any més, el pesebre monumental, obra de l’Associació de Betlemistes de València, amb més de 300 figures, algunes d’elles peces úniques, en un espai de 40 metres quadrats. Aquest pesebre representa diverses escenes com l’anunciació, el portal o l’arribada dels Reis Mags, que es combinen amb altres escenes que representen com era el dia a dia en aquella època, com l’edifici dels mercaders, on es reprodueixen els oficis artesanals del segle I abans de Crist, així com una reproducció de les arquitectures urbanes i les places d’abans.

No obstant això, els tradicionals pesebres s’expandeixen per tota la ciutat. I des de València Extra, també recomanem visitar els diferents treballs realitzats per l’Associació de Betlemistes. D’aquesta manera, els seus diferents treballs es troben situats en els següents emplaçaments: el Betlem Monumental del Centre Comercial Nuevo Centro que, en aquesta ocasió, està construït íntegrament amb materials reutilitzables i compta amb un espai de 42 metres quadrats; el pesebre de la galeria comercial Jorge Juan; el del Centre d’Artesania de la Generalitat Valenciana; el de l’església San Francisco de Borja, situada al carrer Cuba, 53; l’exposició de diorames en la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir; i l’exposició de diorames i pesebre de l’església Santa Maria de Mar, situada en l’avinguda de Port.

Finalment, és de visita obligatòria el pesebre vertical de la parròquia de Sant Nicolau, únic a Europa en les seues dimensions – cinc metres i mig d’altura – que compta amb més de cent figures humanes, combinant la plasticitat amb la il·luminació per a crear en les escenes sorprenents efectes òptics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 15 =

CCCC
torrent