25n
25N
25N

BBVA planteja l'acomiadament de 3.798 empleats i el tancament de 530 oficines, 35 d'elles en la Comunitat Valenciana, Balears i Múrcia

BBVA planteja l'acomiadament de 3.798 empleats i el tancament de 530 oficines, 35 d'elles en la Comunitat Valenciana, Balears i Múrcia
22/04/2021 -

La direcció de BBVA ha plantejat l’acomiadament de 3.798 persones i el tancament de 530 oficines, 35 d’elles en la Comunitat Valenciana, Balears i Múrcia, en un procediment que fonamenta en motius productius i organitzatius derivats de la transformació digital, segons fonts de la negociació consultades per Europa Press.

Aquesta primera oferta del pla d’ajust s’aplicarà concretament sobre els serveis centrals i la xarxa de sucursals de BBVA S.A., que compta amb al voltant de 23.300 empleats, quedant fora la resta de les societats de l’entitat a Espanya. L’afectació final dependrà de l’obstinació i de l’esforç de la taula negociadora.

Aquest excedent, que representa el 16% de la plantilla del banc, afectaria 3.000 persones de la xarxa d’oficines, la qual cosa suposa més d’un 21% de les persones que actualment treballen en ella, i les 800 restants de serveis centrals (5% del total actual).

Respecte a la xarxa sucursal, BBVA pretén abaixar la persiana en 204 oficines de Catalunya; en 101 del centre peninsular (Madrid i Castella-la Manxa); en 76 d’Andalusia, Extremadura, Ceuta i Melilla; en 59 de Galícia, Astúries i Castella i Lleó; en 41 de País Basc, Cantàbria, Navarra, La Rioja i Aragó; en 35 de la Comunitat Valenciana, Balears i Múrcia; i en 14 restants de Canàries.

CCOO, com a sindicat majoritari en la taula negociadora, considera que les xifres posades damunt de la taula per l’entitat són un plantejament d’eixida “insostenible i escandalós”.

BBVA dona suport a la seua decisió en el context de profunda transformació per al sector, marcada per una enorme pressió competitiva, baixos tipus d’interés, l’adopció accelerada dels canals digitals per part dels clients i l’entrada de nous actors digitals.

El banc considera que per a garantir la seua competitivitat i la sostenibilitat de l’ocupació a futur, resulta “imprescindible” continuar treballant de forma encara més decidida a reduir la seua estructura de costos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − sis =

museo prehistoria
museo prehistoria