25n
25N
25N

Bastidas (PP) demana la dimissió d'Oltra "per la seua negligència i incapacitat en la gestió"

Denúncia que incompleix en les residències públiques la seua pròpia normativa anti-covid

Bastidas (PP) demana la dimissió d'Oltra "per la seua negligència i incapacitat en la gestió"
14/11/2020 -

La portaveu adjunta del Grup Popular a les Corts, Elena Bastidas, ha assenyalat que “la negligència en la gestió provoca el contagi en les residències com en la d’Ontinyent”.

Bastidas: “Oltra incompleix la seua pròpia normativa”

“La vicepresidenta Oltra es dedica a incomplir la seua pròpia normativa incorrent en infraccions considerades molt greus en el decret llei del 7 d’agost. Qui es dedica a perseguir i sancionar als altres i a les residències privades se salta la seua pròpia normativa”, ha declarat Bastidas.

El decret pel qual s’estableix el règim sancionador específic contra els incompliments en les disposicions de prevenció de les residències considera infracció molt greu el manteniment d’un treballador en el seu lloc de treball quan es conega que té símptomes d’haver contret la malaltia o hagi donat positiu en Covid.

Elena Bastidas ha lamentat que Oltra “haja permés que en la residència d’Ontinyent haja treballat un positiu perquè no hi havia plantilla suficient per a cobrir els torns i, a més, tracta d’ocultar-ho mentint ahir en roda de premsa sobre l’origen del brot en la residència d’Ontinyent. Ens consta que no és l’únic cas de treballadors en actiu en residències mentre esperen el resultat del PCR”.

Bastidas: “Què més ha de passar?”

En aquest sentit s’ha preguntat “què més ha de passar perquè algú en el govern valencià prenga cartes en l’assumpte i obligue Oltra a complir amb el que tant exigeix als altres. Si tinguera un mínim sentit de l’ètica, ella mateixa hauria de dimitir després de l’última mort en el centre de discapacitats d’Ontinyent”.

Bastidas ha manifestat que “des d’estiu anem advertint de la situació dramàtica en alguns centres dependents de la Conselleria, amb personal sota mínims, sense personal sanitari i amb els auxiliars d’infermeria desbordats”.

“La vicepresidenta, en lloc de dedicar-se a la gestió del seu departament, es dedica a enredar-se en baralles polítiques amb Puig. Ja està bé de tanta falta de professionalitat, negligència i deixadesa per part d’Oltra”, ha continuat.

Per a la diputada popular, “mentre Oltra es dedica a tuitar, insultar a l’oposició i barallar-se amb els socialistes, la gent es mor i els centres públics d’Elx, Manises, Ontinyent o Llíria estan desbordats. La incapacitat d’Oltra per a gestionar, incapaç d’arbitrar solucions, té conseqüències funestes”.

Bastidas ha indicat que “la vicepresidenta està desbordada i superada per la situació, més pendents dels embolics polítics del Botànic que de l’atenció dels més vulnerables sota la seua responsabilitat”.

Finalment, la responsable popular ha anunciat que el PP presentarà a les Corts diverses iniciatives per a conéixer que aquesta succeint en les residències i esclarir una situació de la qual el Consell no ofereix explicacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − huit =