25n
25N
25N

La Filmoteca emparenta 'Cuentos de Tokio', d'Ozu, amb 'Still Walking', de Kore-eda

‘Bàsics Filmoteca: Diàlegs i filiacions’ planteja una mirada a la història del cinema a través de l’aparellament de clàssics del cinema de diversos períodes històrics i de diferents geografies cinematogràfiques que mantenen relacions de parentiu i afinitats

La Filmoteca emparenta 'Cuentos de Tokio', d'Ozu, amb 'Still Walking', de Kore-eda
22/02/2017 -

La Filmoteca projectarà el dijous, 23 de febrer, a les 19.00 hores, ‘Cuentos de Tokio’ (1953), de Yazujiro Ozu, dins del cicle ‘Bàsics Filmoteca’. El crític i programador cinematogràfic Javier H. Estrada serà el responsable de presentar la pel·lícula al públic de la sala Berlanga i d’explicar les seues relacions de filiació amb ‘Still Walking’ (2008), d’Hirokazu Kore-eda. ‘Still Walking’ podrà veure’s el divendres 24, a les 18.00 hores, i el diumenge 26, a les 20.00 hores. La segona projecció de ‘Cuentos de Tokio’ és el dissabte 25, a les 22.30 hores.

‘Bàsics Filmoteca: Diàlegs i filiacions’ planteja una mirada a la història del cinema a través de l’aparellament de clàssics del cinema de diversos períodes històrics i de diferents geografies cinematogràfiques que mantenen relacions de parentiu i afinitats. En la seua tercera sessió, el cicle reuneix dos clàssics fonamentals en la història del cinema japonès: ‘Cuentos de Tokio’, una de les pel·lícules més importants de la filmografia del mestre Yazujiro Ozu; i ‘Still Walking’, un dels grans referents del cinema asiàtic actual. Amb més de cinquanta anys de diferència, però amb llenguatges cinematogràfics molt pròxims per la subtilesa i el ritme narratiu tant d’Ozu com de Kore-eda, ambdues pel·lícules aborden els drames familiars i les tensions generacionals entre membres d’una mateixa família en dos moments diferents de la història japonesa contemporània.

Les sessions de cicle setmanal ‘Bàsics Filmoteca’ se celebren els dijous a partir de les 19.00 hores; estan centrades en la revisió de la història del cinema; són d’un marcat caràcter educatiu, ja que s’edita una guia didàctica per a cada sessió i compten amb una presentació i un col·loqui a càrrec d’un especialista cinematogràfic. Igual que en les anteriors edicions, algunes de les pel·lícules seran presentades per crítics de la revista ‘Caiman Cuadernos de Cine’, col·laboradora del projecte. L’entrada de totes les sessions de ‘Bàsics Filmoteca’ és gratuïta amb la presentació del carnet d’estudiant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =