25n
25N
25N

El barri de Sant Josep d'Ontinyent veurà renovats dos punts clau gràcies a l'aposta del govern local

L’Ajuntament invertirà al voltant de 2 milions d’euros en la reforma de la plaça de la Concepció i fins a 200.000 euros en la millora de la Glorieta

Recreació de la futura Glorieta.

El barri de Sant Josep d'Ontinyent veurà renovats dos punts clau gràcies a l'aposta del govern local
03/02/2021 -

L’Ajuntament d’Ontinyent segueix amb la seua aposta de renovació i millora de diferents punts de la ciutat. Dins d’aquest pla de ciutat, en els pròxims mesos s’experimentarà un canvi destacat al barri de Sant Josep, amb la reforma de dos punts clau: la plaça de la Concepció i la Glorieta.

La Mesa de Contractació proposava fa uns dies com adjudicatari de la redacció del projecte de disseny de la plaça de la Concepció a la UTE de la que participa el també autor dels projectes del Palau de La Vila i la plaça de Sant Domingo. Per tant, l’arquitecte ontinyentí Fermín Sala serà l’encarregat de dissenyar aquesta zona.

D’altra banda, en el mes de novembre de 2020, el veïnat, grups polítics i tècnics acordaren executar una reforma per valor de 200.000 euros en la Glorieta, unes obres que inclouran millores a la vegetació i la instal·lació de jocs infantils.

DOS ESPAIS IMPORTANTS

Pel que fa a la plaça de la Concepció, el regidor de Territori, Joan Sanchis, valora molt positivament “la confiança que ens dona que la proposta que es valora com la més bona des de la Mesa de Contractació siga la de l’autor de projectes d’espais tan emblemàtics com la plaça de Sant Domingo i el Palau de La Vila”.

L’edil considera que “la plaça de la Concepció és un espai molt important, tant per la seua condició d’accés al centre urbà com per acollir edificis singulars de gran rellevància històrica, incloent-hi l’antiga fàbrica de Revert, on prompte veurà la llum el Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana“.

Pel que fa a la millora de la Glorieta, Sanchis es felicita pel consens aconseguit gràcies al treball conjunt i agraeix a la resta dels grups municipals l’esforç per trobar una solució del gust de tots.

Al llarg de 2021 es redactarà un projecte paisatgístic centrat en la renovació dels jocs infantils i l’increment de la vegetació que permetrà millorar l’actual situació d’aquest espai. Al respecte, Sanchis explica que les actuacions a la vegetació i dels jocs infantils “hauran de ser compatibles amb un futur projecte de reforma integral, que haurà de comptar amb el consens de les forces polítiques i dels actors socials de la ciutat”.

PROTAGONISME DELS VIANANTS

Plaça de la Concepció.

L’arquitecte ontinyentí Fermín Sala, autor de projectes com la reforma de la plaça Sant Domingo i el Palau de la Vila, serà l’encarregat de dissenyar la nova plaça de la Concepció. Així serà després que la Mesa de Contractació de l’Ajuntament d’Ontinyent, atesos els preceptius informes de l’Oficina Tècnica, haja proposat a la UTE Dais Arquitectes-Arín Consultores com a adjudicatària per un import total de 90.387 euros, IVA inclòs, del concurs públic del plec de condicions tècniques per a la redacció del projecte, direcció d’obra i la seua execució.

L’actuació havia eixit a licitació pública per 125.840 euros i a la mateixa optaven cinc estudis d’arquitectura i enginyeria.

Una vegada es presente la documentació corresponent i se signe el contracte, la UTE tindrà al voltant de 7 mesos per redactar el projecte. Un projecte que donarà major protagonisme als vianants, convertint aquest en un espai diàfan més confortable, flexible i polivalent, que respecte el valor històric de la plaça al mateix temps que la prepare perquè puga acollir temporalment instal·lacions provisionals per a concerts, fires, atraccions o mercats ambulants, donant un major valor als elements vegetals.

Les obres en si tindran un cost que s’estima que estarà al voltant dels 2 milions d’euros, tot i que per a dur-les a terme es comptarà amb ajudes com l’aprovada al Pla d’Inversions de la Diputació de València 2020-2021, que ascendeix a 588.000 euros.

UN PROJECTE FRUIT D’ONTINYENT PARTICIPA

Glorieta.

El parc de la Glorieta d’Ontinyent serà objecte de millores per valor de fins a 200.000 euros, que inclouran l’ampliació de la vegetació i la instal·lació de nous jocs infantils, i que seran compatibles amb un futur projecte de reforma integral.

Així s’ha acordat amb el consens de totes les parts implicades. En el mes de novembre se celebrava una jornada de treball en la qual el regidor Joan Sanchis estava acompanyat per representants del Consell Veïnal, dels grups polítics municipals, de les associacions d’Arquitectes i de Promotors i Constructors, els arquitectes redactors del projecte de reforma integral i altres arquitectes experts en la matèria.

Aquesta jornada arribava fruit de la cerca de consens per part del Govern d’Ontinyent per executar un dels projectes triats al procés Ontinyent Participa, atenent les propostes del Consell Veïnal. En la mateixa s’acordava executar diferents tasques de millora que suposaran una despesa màxima de fins a 200.000 euros, respectant així el plantejament inicial de la proposta que es va presentar a Ontinyent Participa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − dotze =