25n
25N
25N

El barri d'Aiora tindrà un nou centre cívic i un centre d'acolliment temporal

El barri d'Aiora tindrà un nou centre cívic i un centre d'acolliment temporal
02/10/2018 -

El barri d’Aiora comptarà de seguida amb un nou centre cívic i un centre d’acolliment temporal per a persones migrants. Així ho ha anunciat la regidora de Migració i Participació Veïnal, Neus Fàbregas Santana, qui s’ha reunit amb les associacions veïnals i entitats socials del barri, i ha detallat les característiques de tots dos projectes, que seran una realitat els pròxims mesos.

Les instal·lacions de l’antic col·legi Jaume I, situat en la plaça de Federico Mayo, seran la seu d’un nou centre cívic i d’un centre d’acolliment temporal per a migrants en el barri d’Aiora, segons l’anunci realitzat per la regidora Fàbregas Santana. «Des de l’equip de Govern estem treballant per dignificar la vida de les persones que viuen a la nostra ciutat». «El barri d’Aiora és una comunitat unida, que pot suposar una oportunitat per a facilitar la inclusió de les persones acollides», ha afegit la delegada.

El nou centre d’acolliment disposarà de 18 places, i la seua adequació s’emmarca en el paquet de mesures d’emergència aprovades en el Ple Municipal el mes de juliol passat. Aquestes mesures van ser acordades davant l’alta demanda de places d’acolliment registrat, que contrastava amb la limitada capacitat dels recursos municipals, «i tot açò en un context d’emergència humanitària per la situació en el Mediterrani i l’escassesa de les places d’acolliment», ha explicat la regidora.

L’adequació del centre d’acolliment a aquest emplaçament serà temporal, i s’allargarà mentre l’Ajuntament prepara altres instal·lacions que puguen ser utilitzades com a espai d’acolliment en un futur pròxim. Neus Fàbregas Santana ha denunciat que «per a aquest govern, està sent una tasca àrdua construir una xarxa d’acolliment municipal, atesa la deixadesa i desídia de l’anterior equip de govern municipal».

Quant a la creació del nou centre cívic, la regidora de Participació Veïnal ha explicat que «suposa una oportunitat per començar la construcció d’una xarxa de centres cívics en la qual tinga cabuda tota la diversitat social de la nostra ciutat». Des d’aquesta Regidoria es treballa en un model de centres cívics que determine el procediment a seguir en els usos, i que es base en la participació de la ciutadania. «Aquesta ciutat disposa de múltiples centres on els veïns i les veïnes són majoritàriament consumidors de servicis, però no creadors de les seues pròpies necessitats. I el nou model que impulsem pretén establir la manera en què tant l’administració com la ciutadania decideixen, de manera cooperativa, tant la forma de gestionar els centres cívics com els usos que han de tindre», ha conclòs la regidora Fàbregas Santana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 4 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus