25n
25N
25N

Mentre Barcelona i Madrid destinaran part del fons per als busos interurbans, l’EMT no rebrà res dels 40,9 milions

Arcadi España, conseller de Transports insisteix que són ajudes per a transport públic de competència autonòmica i demana un fons específic per als ajuntaments

Mentre Barcelona i Madrid destinaran part del fons per als busos interurbans, l’EMT no rebrà res dels 40,9 milions
25/06/2020 -

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València finament, tal com anunciava el regidor de mobilitat sostenible i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, no rebrà finançament dels 40,9 milions d’euros que ha aportat el Govern a la conselleria de Transports per compensar les pèrdues del transport públic a conseqüència de la crisi de la COVID-19. No obstant això, del fons que ha habilitat el Ministeri de Transports de 800 milions, la Comunitat de Madrid rebrà 258,1 milions i Catalunya en rebrà 240,5. D’aquesta manera, solament les quantitats destinades a Madrid i Barcelona computen un el 64% del total, mentre que la Comunitat Valenciana sols rebrà un 5,2% del total del fons. Els criteris per al repartiment del fons per a transport han caigut com un gerro d’aigua freda a l’ajuntament de València, ja que la quantitat que rebrà Andalusia, 92,3 milions, duplica el que rebrà el territori valencià, sent València la tercera capìtal espanyola quant a nombre d’habitants.

Per altra part, el conseller de Transports, Arcadi España, declara que “la Comunitat Valenciana rebrà 40,9 milions d’euros del fons de 800 milions que el govern central destinarà al sector dels transports de competència autonòmica”, i de la mateixa manera, anuncia que “el transport municipal rebrà ajudes a través d’un altre fons en el qual ja treballa el ministeri”.

No obstant això, la gestió de Madrid i Barcelona es va canalitzar amb motiu de poder rebre aquestes ajudes, també, a través dels seus consorcis metropolitans, en els quals estan inclosos, també, els busos urbans de les capitals. En el cas de la Comunitat Valenciana va ser la Conselleria la que va assumir la petició i la recepció de fons, i va relegar l’Autoritat de Transports Metropolitana de València (ATMV), que precisament s’havia creat per a aquests fins, en la qual s’integra EMT València. Grezzi declara que “després de crear, amb molt d’esforç, l’Autoritat de Transports Metropolitana de València s’està buidant de competències”, ja que aquest òrgan era un dels requisits per rebre fons de l’estat, “i ara que el tenim, després de tant de temps, no ens els donen”, assegura Grezzi. “Si tenim l’Autoritat competent per canalitzar la gestió d’aquestes ajudes, com ho han fet Madrid i Barcelona, perquè no s’ha fet ací també?” insta a preguntar Grezzi al conseller de Transports, Arcadi España com al ministre de transports, també valencià, Jośe Luis Ábalos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =