25n
25N
25N

Barceló destaca que el ritme de creixement en "mínim" i que les UCI encara estan al 70%

Assenyala que encara és prompte per a poder determinar quan s’aconseguirà el pic

Barceló destaca que el ritme de creixement en "mínim" i que les UCI encara estan al 70%
01/04/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha destacat aquest dimecres que el ritme de creixement del coronavirus en els últims quatre dies ha sigut “mínim” en la Comunitat Valenciana, encara que encara és prompte per a poder determinar quan s’aconseguirà el pic. A més, ha destacat que aquesta “estabilitat” permet que encara quede lliures 228 llits UCI, la qual cosa suposa, el 70% d’ocupació.

Barceló, en la seua compareixença diària per a informar de la situació del coronavirus en la Comunitat Valenciana, ha ressaltat que aquest dimecres el nombre de persones ingressades es manté “estable” en 2.189, les mateixes que aquest dimarts gràcies al fet que s’han donat 240 altes.

Així mateix, ha ressaltat que el ritme de creixement ha sigut “mínim” en els últims quatre dies: 414 nous positius aquest dimecres enfront dels 398 d’ahir i els 326 del passat dilluns, i molt menor que fa un parell de setmanes.

Sobre aquest tema, ha ressaltat que les mesures de confinament i de distància social “comença a notar-se” i ha confiat que aqueix ritme de contagis “continue disminuint”. No obstant això, ha advertit: “això no significa que no continuarem tenint casos”.

Amb tot, ha assenyalat que encara és “molt arriscat” poder dir quan s’aconseguirà el pic i els nous casos començaran a descendir perquè “els experts encara no disposen de dades” per a fer aquest pronòstic. “Tenim esperança però cal ser molt cauts i hem d’esperar una mica més per a poder dir quan haver-hi aconseguit el pic”, ha assenyalat.

MÉS UCI

Barceló ha ressaltat que els llits UCI encara estan al 71% de la seua capacitat, amb 228 lliures, i amb capacitat per a continuar habilitant nous espais. Sobre aquest tema, ha explicat que les noves UCI sempre s’instal·laran dins dels hospitals, en espais que reunisquen les condicions, però mai fora, ni tan sols als hospitals de campanya que estan alçant o en Campanar.

Així mateix, ha descartat que en la Comunitat es vaja a deixar d’intubar als majors de 80 anys, — “els volem a tots amb nosaltres”, ha recalcat–, i ha destacat que la resta de malalties d’Urgències “s’estan atenent perfectament”.

En aqueix sentit, davant la possibilitat que deriven ací malalts d’altres regions, ha comentat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que som una comunitat “solidària” i “en disposició d’acceptar pacients”, però que “ens sabem si estarem en condicions de prestar aqueixa ajuda quan ens la demanen perquè no sabem quan es produirà el pic”.

Barceló ha explicat que tampoc es disposa d’estudis de projecció de quants positius pot haver-hi en la Comunitat Valenciana, ja que només disposen dels casos confirmats. Així mateix, ha insistit que no facilitaran un mapa de contagis, malgrat la demanda dels alcaldes.

Sobre aquest tema, ha explicat que es tracta d’una informació que a Sanitat sí que li interessa per a reorientar els recursos però que socialment “no aporta res perquè fa molt temps que vam perdre la traçabilitat” i només obriria la porta a “una especulació sobre qui podrà estar contagiat”. “Cal traslladar tranquil·litat perquè l’important és que el sistema respon a la situació que estem vivint”, ha apuntat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − dos =