25n
Orgull
Orgull

Barceló demana eliminar la mascareta en platges i muntanya i un semàfor per a regular el seu ús en els altres espais

Barceló demana eliminar la mascareta en platges i muntanya i un semàfor per a regular el seu ús en els altres espais
16/06/2021 -

La Comunitat Valenciana proposa aprovar una nova norma que regule l’ús de la mascareta en la qual s’establisca unes regles generals dels espais en els quals es pot eliminar, com a platges o muntanya, i s’introduïsca així mateix un semàfor per a flexibilitzar la seua obligatorietat en la resta de llocs en funció de la situació epidemiològica i el ritme de vacunació de cada autonomia.

Aquesta és la proposta que la consellera de Sanitat, Ana Barceló, defensarà aquesta vesprada en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) en el qual es debatrà sobre la situació epidemiològica, les vacunes i el certificat digital de la Unió Europea.

Sobre aquest tema, Barceló, després de visitar el nou Centre de Dia de salut mental en el barri valencià de Natzaret, ha recordat que en aquests moments tota la regulació es contempla en una llei 2/2021 de 29 de març i, per tant, no es pot modificar els usos de la mascareta si no hi ha un canvi de la norma.

No obstant això, considera que és “el moment de proposar començar a estudiar com tindre un instrument que ens permeta una flexibilitat, ja que no es pot estar canviant la llei constantment, atés el ritme de vacunació i a les persones immunitzades, i a la incidència acumulada per les quals travesse en cada moment les diferents comunitats”.

Així, planteja unes regles generals, com prescindir de les mascaretes en els espais en els quals és més difícil el contacte i la interacció social com són les platges i zones de naturalesa, i per a la resta de casos establir una espècie de semàfor que s’adapte a l’evolució epidemiològica.

En eixe sentit, ha aclarit que pese “al bon ritme” de la vacunació en la Comunitat Valenciana amb diversos mesos per sota dels 50 casos per 100.000 habitants, de moment no demanarà llevar la mascareta al carrer i tampoc es planteja una data per a eliminar-les per complet a l’aire lliure.

En eixe sentit, ha reclamat mantenir “totes les cauteles” perquè la pandèmia “no ha acabat i el virus segueix ací” i la mascareta ha sigut una de les mesures no farmacològiques que “impedeixen la transmissió del virus però que al mateix temps ens permet socialitzar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − quatre =