25n
25N
25N

Barceló adverteix que encara hi haurà "pics" en les UCI a pesar del descens de contagis i d'ingressos

Barceló adverteix que encara hi haurà "pics" en les UCI a pesar del descens de contagis i d'ingressos
04/02/2021 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha constatat aquest dijous que fins i tot hi haurà “pics” en les UCI en els pròxims dies tot i el descens d’ingressos per covid i de la corba de contagis que està registrant la Comunitat Valenciana.

Sobre aquest tema, Barceló, en una entrevista a una ràdio recollida per Europa Press, ha destacat que els estudis epidemiològics constaten que la corba de contagis “comença ja a descendir” encara que és un “descens molt lent com ocorre sempre”.

De la mateixa manera, ha destacat que es comença a notar una disminució de la pressió assistencial en planta. Malgrat això, encara es preveu que en els pròxims dies es registren “pics” en les UCI.

Així mateix, ha explicat que en el Consell interterritorial d’ahir es va analitzar “l’esperança que s’obre” amb les vacunes i es va informar del calendari de l’arribada dels nous vials, a més de fer una anàlisi epidemiològica de la situació.

Barceló ha confirmat que el Ministeri “va deixar molt clar” que no hi haurà una modificació del decret de l’Estat d’alarma. Per tant, s’hauran de continuar aplicant les mesures “dins de la cobertura que ens dona aquest decret”.

Sobre aquest tema, preguntada per si considera que els Governs autonòmics disposen de suficient marge de maniobra amb aquest decret, ha replicat: “Nosaltres demanem una major flexibilitat per a anticipar el toc de queda fins a les 20.00 hores, però aquest avançament no el contempla el Govern”. Per això, “es continuaran aplicant les mesures que estiguen al nostre abast i ja tenim poquet marge”.

D’altra banda, ha comentat que no ha notat cap canvi amb la nova ministra de Sanitat respecte al seu antecessor, Salvador Illa, perquè a més ha recordat que Carolina Darias ha estat present en tots els Consells territorials des de fa tres mesos i, per tant, “la línia del Ministeri es manté amb independència de qui siga el ministre”.

Així mateix, ha descartat que haja funcionat malament la cogovernança en les últimes decisions del Govern. Per contra, ha destacat que “ha funcionat des del principi, des de febrer, i seguirà així”. En aquest sentit, ha recalcat que “malgrat el que algunes comunitats puguen manifestar a través dels mitjans de comunicació, aquesta cogovernança existeix”.

HOSPITAL DE CAMPANAR

D’altra banda, ha insistit que els pacients ingressats de les dependències de l’escola d’infermeria de l’antiga Fe de València estan sent “ben atesos” i que “no es pot posar en dubte el treball dels professionals”.

Així mateix, ha insistit que l’informe d’octubre d’Inspecció sanitària va concloure a l’octubre que “reunia totes les condicions per a la seua obertura” i que “tot estava correcte”.

Malgrat això, després de les informacions publicades de queixes de professionals i alguns familiars, ha explicat que s’ha encarregat un nou informe perquè es determine si des de llavors “s’ha produït alguna incidència puntual o que en el temps perdura” i garantir que les instal·lacions segueixen “en perfecte estat”. No obstant això, ha incidit en què el seu departament no té cap queixa i “sí felicitacions”.

Amb tot, ha recalcat que “no es tracta d’una qüestió política” perquè no és ella qui inspecciona les instal·lacions per a veure si reuneixen les condicions, sinó que “ho fa la inspecció sanitària”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 1 =