25n
25N
25N

Bankia i Fundació Bancaixa ajuden amb 100.000 euros a deu projectes d'inserció de persones amb diversitat funcional

Bankia i Fundació Bancaixa ajuden amb 100.000 euros a deu projectes d'inserció de persones amb diversitat funcional
19/12/2018 -

Bankia i Fundació Bancaixa han resolt la cinquena convocatòria ‘Capaces’ amb la concessió de 100.000 euros a un total de deu associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana que desenvolupen projectes d’integració laboral i d’inclusió social de persones amb diversitat funcional.

Els projectes estan orientats a la formació professional enfocada a l’ocupació, la inserció laboral, la creació de llocs de treball, la promoció de l’autonomia personal i el suport psicosocial a l’entorn familiar, segons han explicat les entitats en un comunicat.

La dotació de la convocatòria, aportada per Bankia, deriva de l’acord establit en matèria d’acció social amb Fundació Bancaixa, així com una part dels fons contemplats en les mesures alternatives de la Llei General de Discapacitat. Rebran les ajudes quatre associacions de la província de València, quatre d’Alacant i dues de Castelló

En la tipologia de projectes d’integració laboral es donaran suport quatre programes als quals s’ha concedit un total de 40.000 euros: les iniciatives ‘Obrint portes’, de l’Associació Ajuda a Persones amb Malaltia Mental de la Comunitat (ACOVA); ‘Horts inclusius. Formació per a l’ocupació’, d’ADIS – Associació de Persones amb Diversitat Funcional, d’Alacant; ‘Curs de formació de conserge/ordenança’, del Patronat Intermunicipal Francisco Esteve (PIFE) de València i ‘Ocupació amb suport’, de la Fundació Síndrome de Down de Castelló.

En el camp de la inclusió social, es beneficiaran sis iniciatives per un import total de 60.000 euros: ‘Artepilepsia i Grups GAM’, d’ALCE-Associació d’Epilèpsia de la Comunitat; ‘Protagonista de la meua vida’, de la Fundació San Francisco de Borja (FSFB), a Alacant; ‘Serveis de vida independent’, d’Ateneu Castelló-Fundació Dany Cerebral Ateneu Castelló; ‘Projecte d’acompanyament familiar després de l’alta hospitalària AMB-VIURE’, de l’Associació de Dany Cerebral Adquirit d’Alacant (ADACEA); ‘Pintem els nostres records’, de l’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer d’Elx (AFAE) i el ‘Programa d’atenció ecològica per a famílies amb xiquets i xiquetes sords/as’, de Fundacion Fesord CV.

El 40% de les iniciatives donades suport enguany correspon a projectes d’integració laboral, mentre que els projectes centrats en la inclusió social suposen un 60% del total. El programa permet col·laborar amb quatre associacions a la província de València, quatre a Alacant i altres dues a Castelló.

Des de la seua posada en marxa, aquest programa d’ajudes de Bankia i Fundació Bancaixa ha permés donar suport 59 projectes d’associacions de la Comunitat Valenciana: 21 d’Alacant, deu de Castelló i 28 de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =