25n
25N
25N

Bankia secunda amb 1,1 milions d'euros un total de 134 projectes socials a la Comunitat Valenciana

Bankia secunda amb 1,1 milions d'euros un total de 134 projectes socials a la Comunitat Valenciana
19/08/2020 -

Bankia secunda enguany amb més d’1,1 milions d’euros un total de 134 projectes socials a la Comunitat Valenciana gràcies als acords de col·laboració amb Fundació Bancaixa i Fundació Caixa Castelló, amb Creu Roja i Càritas, així com al programa Xarxa Solidària, a través del qual els empleats del banc recolzen iniciatives d’entitats socials a partir de la consecució dels objectius comercials de la xarxa d’oficines.

Les línies de l’acció social de Bankia a la Comunitat, que està previst que beneficien a més de 80.000 persones, se centren en el foment de l’ocupació per a joves i majors de 45 anys, dones víctima de violència de gènere, persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social, així com en el desenvolupament rural i local i la protecció del medi ambient, explica l’entitat en un comunicat.

“En la difícil conjuntura actual, provocada per la Covid-19, en Bankia estem més compromesos que mai amb els qui, a nivell local, desenvolupen projectes socials concrets, pròxims i molt necessaris que ajuden a millorar el dia a dia de les persones en situació de vulnerabilitat que viuen a la Comunitat Valenciana”, ha subratllat el director corporatiu de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas.

D’una banda, Bankia recolza enguany amb 650.000 euros a Fundació Bancaixa amb l’objectiu d’impulsar de manera conjunta programes socials i culturals d’associacions locals que es desenvolupen a València, Castelló i Alacant.

En concret, Bankia i Fundació Bancaixa han llançat la ‘Convocatòria Coopera ONG’, que ha beneficiat a 45 projectes desenvolupats en l’àmbit de l’exclusió social i la cooperació internacional; i la ‘Convocatòria Capaces’, que seleccionarà a associacions destinades al foment de la integració social i laboral de persones amb discapacitat.

A més, totes dues entitats llançaran també el pròxim 1 de setembre una convocatòria d’ajudes conjunta per import de 150.000 euros dirigida a associacions que desenvolupen propostes relacionades amb la protecció del medi ambient a la Comunitat Valenciana per a secundar, d’aquesta manera, la posada en marxa de projectes que garantisquen la conservació de l’entorn natural en les tres províncies.

D’altra banda, Bankia recolza amb 80.000 euros a Fundació Caixa Castelló per a fer costat conjuntament a 40 entitats sense ànim de lucre que desenvolupen projectes socials orientats a fomentar l’ocupació i millorar la qualitat de vida de majors, persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social a la província de Castelló.

Amb Fundació Caixa Castelló, l’entitat financera ha posat en marxa un pla de suport a programes mediambientals, recuperació del patrimoni natural, així com una línia de projectes enfocats a l’educació i als emprenedors. Com a novetat, enguany es llançarà, el pròxim 1 de setembre, una convocatòria per a projectes mediambientals.

MILLORA DE L’OCUPABILITAT

Bankia secunda també amb quasi 97.000 euros projectes d’ocupació de Creu Roja en les localitats d’Alacant, Castelló, València i Altea, que ajuden a millorar l’ocupabilitat de 505 persones que són parats de llarga duració, majors de 45 anys, així com dones en atur o víctimes de violència de gènere.

El banc col·labora així mateix amb prop de 36.000 euros en tres projectes de Càritas en les localitats de València, Castelló i Elx, Torrevieja i Orihuela a Alacant, a més d’Alacant capital, destinats a formació en l’atenció a persones dependents, en labors de jardineria i en hostaleria i dels quals es beneficiaran 280 persones.

A més, a través del programa Xarxa Solidària, els empleats del banc en la Comunitat han seleccionat 37 projectes en les tres províncies que secunden amb més de 185.000 euros en funció de la consecució dels objectius comercials de la xarxa d’oficines.

“Xarxa Solidària és un programa que fa patent l’orgull de pertinença a Bankia perquè els professionals de l’entitat, gràcies al seu treball, fan costat a aquells col·lectius i associacions de la seua localitat que ells mateixos seleccionen”, ha assenyalat Casas.

D’altra banda, recentment el banc ha dut a terme una campanya de recaptació de fons a favor dels Bancs d’Aliments de València, Alacant i Castelló al costat de la Fundació i la Federació de Pilota Valenciana i al Club de Bàsquet TAU Castelló, a la qual ha aportat 30.000 euros.

També ha entregat més de 2.000 llibres infantils i juvenils per a famílies amb fills en edat escolar en els Bancs d’Aliments de la Comunitat amb l’objectiu de promoure la lectura contra l’exclusió social, i pal·liar la falta de càrrega lectiva i estimulació lectora de xiquets i joves durant el confinament derivat de la crisi de la Covid-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =