25n
25N
25N

La banda CIMA d'Alfafar visita la localitat de Graz Liebenau

La banda CIMA d'Alfafar visita la localitat de Graz Liebenau
09/08/2019 -

El Centre Instructiu Musical d’Alfafar (CIM) ha realitzat un intercanvi músic-cultural amb la banda de música Musikverein Liebenau de la localitat austríaca Graz Liebenau. La visita s’emmarca en l’acord de col·laboració que recentment han aconseguit l’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seua àrea de Cultura, i el CIMA per al foment i la promoció musical popular valenciana.

Aquest intercanvi s’ha realitzat durant els dies 31 de juliol i 4 d’agost i ha comptat amb la presència, a més dels membres de la banda de músic CIMA, de la Regidora de Cultura, Fina Carreño, i de la portaveu del PSOE d’Alfafar, Noelia García, en representació de la corporació municipal.

Durant la seua estada, les i els músics d’Alfafar han gaudit de les actuacions musicals de la banda austríaca així com han oferit un concert institucional en espais de la localitat amfitriona. A més, també han pogut reforçar els llaços entre totes dues bandes a través de sopars de germanor. Uns llaços que es remunten a 1986, any del primer intercanvi entre totes dues bandes i al qual li han succeït una desena més des de llavors.

A través d’iniciatives com aquesta, l’Ajuntament d’Alfafar continua treballant en el seu compromís per protegir i potenciar el patrimoni històric artístic del municipi, així com per afavorir el desenvolupament musical i cultural de les veïnes i veïns i donar visibilitat a les i els músics d’Alfafar, uns objectius compartits amb el Centre Instructiu Musical.

La Banda de música del CIMA, amb més de 150 anys de trajectòria, té els seus orígens en 1850 quan Ramón Lacreu Navarro va fundar la Banda Primitiva, la primera agrupació musical d’aquestes característiques a Alfafar. Des de llavors, són centenars els músics que han passat per la banda i que han contribuït a alguns dels seus assoliments, els esments d’honor i el 2n lloc aconseguit en el Certamen Internacional de Bandes de València. A més, el Centre Instructiu Musical d’Alfafar compta també amb una escola de formació musical per a totes les edats, l’Escola de Música d’Alfafar, des de la qual es forma a més de 80 educands.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − quatre =

mercat medieval ontinyent