25n
Orgull
Orgull

València rep als futurs talents del basquet europeu

València rep als futurs talents del basquet europeu
09/08/2018 -

La regidora d’Esports, Maite Girau, ha presidit aquest matí la recepció que l’Ajuntament de València ha oferit a les seleccions participants en el Torneig BAM L’Alqueria, que es disputa des de hui i fins al pròxim dia 11 i que reuneix als millors talents del bàsquet menors de 14 anys, seleccionats a Polònia, Grècia, Ucraïna, Israel i dos combinats en representació d’Espanya.

«És una vertadera satisfacció que la ciutat de València organitze i aculla aquest torneig internacional de bàsquet que, a més, té per seu una instal·lació tan emblemàtica com L’Alqueria del Basket, on es donen cita seleccions internacionals de la categoria U-14, integrades per jugadors i jugadores nascuts en 2004. Aquesta setmana es disputa el de xics i la setmana que ve el de xiques, que a més de practicar el millor bàsquet podran gaudir de la ciutat. Són joves promeses que en el futur de segur que veurem en grans equips», ha afirmat la regidora d’Esports, Maite Girau, en l’acte de benvinguda en el qual han participat els federatius i tècnics de les seleccions participants.

Girau ha destacat el bon moment del bàsquet a València, «un esport ple de valors», que la seua pràctica -ha assenyalat- es veu afavorida per la propícia climatologia i en comptar amb instal·lacions de tant nivell com L’Alqueria del Basket. La regidora ha agraït el treball realitzat per la Federació Espanyola, la Federació Valenciana i el València Basket per a organitzar aquest trofeu internacional de seleccions U-14.

Posteriorment ha intervingut Chechu Mulero, director esportiu del València Basket, que ha agraït la recepció de benvinguda de l’Ajuntament, celebrada en el Saló de Cristall, i s’ha referit a L’Alqueria del Basket com «la millor instal·lació de bàsquet base d’Europa», mentre que del torneig ja en marxa ha afirmat que «és el principal torneig de categories inferiors que se celebra a Espanya. Naix amb voluntat de romandre i de convertir-se en un referent dins del bàsquet espanyol i europeu».

Els 26 jugadors i jugadores representants d’Espanya en categoria masculina i femenina han sigut seleccionats per la Federació Espanyola de Bàsquet per a disputar aquest gran torneig de formació que tindrà com a marc L’Alqueria del Bàsquet de València, on es reuniran 140 dels millors talents del bàsquet europeu, tant en categoria masculina com femenina, amb dues seleccions espanyoles participants en cada categoria.

En categoria masculina David Soria és el seleccionador i responsable, mentre que en categoria femenina, per a la qual s’han seleccionat a Espanya 25 jugadores, els tècnics són Fran García i Cristina Cantero, que dirigiran als equips que se n’enfrontaran a Portugal, Finlàndia, Polònia i Grècia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + setze =