25n
25N
25N

Baldoví valora que Pedro Sánchez polse als moviments socials, encara que creu que li demanaran no arribar a eleccions

Baldoví valora que Pedro Sánchez polse als moviments socials, encara que creu que li demanaran no arribar a eleccions
01/08/2019 -

El diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha opinat aquest dijous que li sembla bé que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, es reunisca amb els moviments socials, encara que ha afirmat que li diran “el mateix” que als qui “et trobes pel carrer: No ens torneu a portar a eleccions”.

Baldoví ha assenyalat que en el procés d’investidura fallit Sánchez ha constatat “tot el que es podia fer malament i es va fer mal” perquè va començar “tard” el procés negociador i va parlar de persones abans de programa de Govern. “És començar la casa per la teulada”, ha sostingut i, per això, ha dit que li sembla “bé” que Sánchez es reunisca amb els moviments socials.

En aqueix sentit, ha anunciat que Compromís ajudarà “en tot allò que puga” però ha incidit que el seu suport a Sánchez dependrà de compromisos concrets de l’executiu en matèria de dependència, finançament i deute. I ha dit tindre constància que el PNB també “intentarà” treballar perquè l’acord siga possible.

A més, sobre la base d’enquestes publicades ha subratllat que la ciutadania “ja va dir el que volia” i ha assegurat que “l’única alternativa possible” passa per un govern progressista. “Qualsevol altra alternativa no serveix, no té camí i no té vots suficients”, ha emfatitzat.

En aqueix sentit, ha afirmat que explorar a PP i Ciutadans és una “via morta” i ha emfatitzat que deuria “materialitzar-se prompte”, a partir de la setmana que ve, un nou procés negociador perquè la gent “no vol que es faça deixadesa i no es deixe passar el temps com en la primera part”.

Sobre aquest tema, ha exemplificat que s’ha trobat a gent que li ha demanat que no s’arribe a les eleccions i ha detallat que un nebot seu li ha advertit que si acaben convocant-se nous comicis no li votarà: “És una anècdota, però és el sentir majoritari”.

“Confiem arribar a setembre d’una altra manera”, ha dit i ha remarcat: “Anem amb l’esperit, la voluntat i amb les ganes d’arribar a un acord que és el que m’han demanat hui a l’ascensor”.

I ha indicat que “els únics” que volen noves eleccions “són els que les han perdudes” perquè desitgen “tornar a jugar per a veure si els toca, si no un xiulet una pilota”.

A LA VALENCIANA

Per això, Baldoví, en una compareixença de premsa a Alacant, ha emplaçat a Podemos a parlar i ha posat d’exemple la negociació que s’ha dut a terme “ací”, perquè, al seu judici, “sense voler vacil·lar” és el mètode “de sentit comú per a arribar a un acord”.

“Parlar d’un programa de govern, crear les complicitats i esbrossar tot allò que puga separar i després decidir quina classe de govern puga haver-hi: De coalició, a la portuguesa o de cooperació”, ha manifestat.

EL SÍ DE COMPROMÍS

Baldoví ha incidit que Compromís va negociar sobre la base d’un document que abordava qüestions com l’efecte de l’acord amb Mercosur en l’agricultura valenciana i mesures concretes d'”ajudes directes” per als afectats per l’acord de cítrics amb Sud-àfrica.

A més, es plantejaven les inversions en la Comunitat sobre la base de l’Estatut valencià i que havien de ser concordes al pes “específic” de la població i qüestions relatives a l’infrafinançament valencià en aspectes com els lliuraments a compte, com a “pilota d’oxigen” per a l’economia.

Joan Baldoví ha destacat, a més, que es buscava la implicació del Govern per a actuar sobre el deute valencià, que suposa el 25% del pressupost de la Generalitat, i perquè en el termini d’un any existisca un nou sistema de finançament autonòmic. “Res d’estudis”, ha afirmat.

Finalment, Compromís va abordar en el seu document la necessitat que el Govern central assumisca el 50% del cost de la Dependència, ja que les comunitats autònomes costegen actualment el 88% del total.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − tretze =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell