25n
25N
25N

València Activa, la política que ajuda les persones a trobar ocupació

4.842 persones contractades i 12.390 persones formades, el balanç de València Activa

València Activa, la política que ajuda les persones a trobar ocupació
08/01/2019 -

A tan sols uns mesos de la fi de legislatura, la regidora d’Ocupació, Sandra Gómez, ha fet un balanç del treball que s’ha dut a terme a la ciutat de València en matèria d’ocupació, a través del projecte València Activa. “Estem molt satisfets amb els resultats. València ha experimentat un canvi radical, gràcies a la implicació de l’Ajuntament. Hem passat d’una situació en la qual, malgrat els alts índexs de desocupació, no s’invertien a penes recursos per a pal·liar aquesta situació a un projecte com és València Activa que no solament compta amb una agència d’ocupació local, sinó que també centra els seus esforços en els col·lectius amb més dificultats; en la formació com a mètode de professionalització; i en la tutorització de projectes emprenedors”.

I les dades ho avalen. Des de juny de 2015 fins a desembre de 2018, 15.507 persones han trobat ocupació, descendint les xifres de l’atur en un 22,47%. “Totes aquestes persones ja no hauran de continuar matinant per a tirar currículums, sinó per a anar a treballar”, ha assenyalat Gómez, “però això també repercuteix en la societat. 51.452 persones noves s’han afiliat a la Seguretat Social en aquests tres anys, passant de 330.017 en juny de 2015 a 381.468 en desembre de 2018”.

I bona part del mèrit d’aquest descens en la desocupació és gràcies a la iniciativa ‘Barris per l’Ocupació‘. “On les xifres d’ocupació eren més elevades, allí hem posat un servei d’orientació laboral per a ajudar a totes aquelles persones a buscar un camí que els retorne al mercat laboral. Més de 6.000 persones han sigut ateses aconseguint quasi 2.000 contractacions, és a dir, 1 de cada 3 persones han aconseguit ocupació, gràcies a la labor de tots els orientadors i orientadores que treballen en aquest servei”, que ja compta amb 13 centres de barris – 10 fixos i tres itinerants que es mouen pels pobles de València – i que, prompte, s’afegirà un nou en la Malva-rosa “on les dades de desocupació també són preocupants”.

Una altra de les potes fonamentals de València Activa, sens dubte, és l’Agència d’Ocupació, que compta amb més de 14.000 persones inscrites, i 240 empreses col·laboradores, com Primark, Vidal o Hugo Boss, que a més confien en els serveis d’intermediació que ofereix València Activa per a la contractació de personal. “En aquests dos anys que porta l’agència, 751 persones han sigut contractades. Una dada molt satisfactòria, però que, si es compara amb l’aconseguit en els centres de barri, deixa veure la importància de confiar en eixe servei d’orientació per a ampliar les nostres oportunitats”.

Per descomptat, des de l’inici de València Activa s’ha apostat, clarament, per la formació com un mètode per a la professionalització, però també per al reciclatge, especialment, en aquells col·lectius amb més dificultats, com a joves sense experiència, parats de llarga durada o persones majors. Així, s’han posat en marxa diferents cursos de formació destinats tant a persones desocupades, com a persones inscrites com a millora d’ocupació, així com tallers d’ocupació amb més de 500 contractes o programes com ‘Anem’ o ‘Oportunitats’, que han aconseguit els 1.625 contractes.

En aquest sentit, Gómez ha posat l’accent principalment en el programa ‘Oportunitats +55’, subvencionat íntegrament pel Consistori, gràcies al qual “80 persones majors de 55 anys han entrat a treballar a l’Ajuntament de València per a donar-los una nova oportunitat perquè no és just que, després de tota una vida treballant, hagen de conformar-se amb pensions mínimes per haver-se quedat en l’atur”.

València Activa, sinònim d’emprenedoria

Sens dubte, aquest projecte també ha reservat importants recursos per a fomentar l’emprenedoria no solament mitjançant els Punts d’Atenció a l’Emprenedor, que ha atés 1.875 persones, i que “ha aconseguit que les idees bones no es perden per no disposar de la formació i l’orientació adequada”, sinó que a més s’han creat diferents programes com ‘VIT Emprén‘, la xarxa d’emprenedors innovadors de València, o ‘VLC Tech City‘, que connecta tot l’ecosistema emprenedor de la ciutat per a generar nova ocupació.

Així mateix, Sandra Gómez també ha assenyalat el programa ‘Reactivem‘, gràcies al qual “hem pogut posar en contacte a persones que volien cedir les seues empreses amb emprenedors per a evitar que es perden negocis que funcionen, al mateix temps que ajudem a continuar mantenint el teixit empresarial valencià”.

4.842 persones contractades i 12.390 persones formades són les xifres totals del balanç de València Activa. No obstant això, no descansen en la seua obstinació de continuar ajudant més persones. En aquest sentit, demà, el barri de Benicalap començarà el dia amb un nou Centre d’Emprenedoria Social. “Juntament amb la Universitat Politècnica de València, donarem l’oportunitat a 80 persones que vulguen emprendre al fet que tiren avant un projecte social, que avance i genere ocupació en Benicalap”, ha conclòs la regidora.

“Aquests resultats són fruit de les polítiques importants, de les polítiques que ajuden la gent i per les quals continuarem apostant. València Activa no solament s’ha consolidat, sinó que ha rebut la certificació ISO, reflex que aquest servei compleix amb les més altes exigències de qualitat que, a més, es mereixen tots els valencians i valencianes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 18 =