València, una destinació turística 365 dies a l'any, més rendible i internacional

La desestacionalització i la segmentació del turisme, les claus en les quals es treballarà en 2019

Guardar

sandra_gomez_turismo
sandra_gomez_turismo

La regidora de Turisme de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha presentat l'evolució del turisme a la nostra ciutat, fent balanç d'aquells factors que han contribuït no solament a incrementar el nombre de turistes que trien València com a destinació principal, sinó també el model de gestió que s'ha dut a terme per a generar un turisme de major qualitat i més segmentat, gràcies a la diversificació de l'oferta turística que ofereix la ciutat.

"S'han dut a terme diferents estratègies per a fer valdre la nostra gastronomia, la nostra cultura, els nostres parcs naturals... En definitiva, els valors que ens diferencien. Sempre he dit que a València no cal disfressar-la perquè ho té tot. Faltava projectar eixe discurs, i és en el que hem estat treballant", ha explicat Gómez.

"Per descomptat, un dels principals objectius també era crear una política de turisme integradora perquè els veïns i veïnes de València veren el turisme com una cosa positiva, que genera riquesa, ocupació i una àmplia oferta cultural que també poden gaudir ells". I per a això, tal com ha assenyalat la regidora de Turisme, era necessari que "València deixara de ser sol una destinació de sol i platja, i convertir-se en una destinació urbana que és necessari visitar durant tot l'any".

En aquest sentit, s'ha dut a terme una estratègia de desestacionalització, gràcies a la qual s'ha generat un turisme de qualitat i més estable. Prova d'això, és el creixement exponencial que s'ha produït en els mesos de desembre, gener i febrer, arribant a una pujada del 40%, enfront del creixement del 5% que es va produir el mes d'agost.

Un altre dels objectius que es van plantejar per a abordar el turisme en 2018 va ser millorar la rendibilitat del turisme. "València estava per davall d'altres destinacions nacionals i, ara, les dades ens mostren que no solament vénen més viatgers a València, sinó que romanen més temps a la nostra ciutat", ha apuntat Gómez. D'aquesta manera, València ha aconseguit passar d'una ocupació hotelera, que se situava en un 62% en 2015, a un 74% en 2018. Així mateix, la rendibilitat per habitació ha augmentat un 11%, aconseguint un preu mitjà de 81 euros.

Finalment, un altre dels grans objectius del sector turístic valencià era situar la nostra ciutat com una destinació recognoscible internacionalment. "Volíem que València traspassara fronteres, que els turistes internacionals posaren València com a destinació primordial en la seua visita a Espanya". El resultat? Un augment del 68%, respecte al 58% de 2015, de turistes estrangers que ens visiten, gràcies també a la millora de les connectivitats i freqüències de vol, així com la col·laboració amb importants Hubs europeus, com Lufthansa, entre altres.

I, Que li ofereix el futur al turisme a València? Treballar en les mateixes línies. Això és, continuar internacionalitzant la ciutat, guanyant en connectivitats; continuar millorant la rendibilitat del turisme, mitjançant la diversificació de l'oferta per a captar públic que gaste més a la nostra ciutat; i avançar en la desestacionalització de València per a convertir-la en una destinació turística 365 dies a l'any.

Destacats