25n
25N
25N

La pirotècnia Piberzo no defrauda amb el seu "terratrèmol berciano en el cel valencià"

La mascletà de demà, a la qual assistiran falleres d’intercanvi Erasmus procedents de deu països, la protagonitzarà Pirotecnia Zaragozana

La pirotècnia Piberzo no defrauda amb el seu "terratrèmol berciano en el cel valencià"
04/03/2020 -

Piberzo, la pirotècnia del Bierzo que va debutar en la plaça de l’Ajuntament l’any 2015 i que compta amb 25 anys d’experiència en els festivals i competicions de pirotècnia més importants del país, ha protagonitzat hui la mascletà “Terratrèmol berciano en el cel valencià”. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat “la sonoritat i potència” d’una mascletà que ha rebut molts aplaudiments per part del públic assistent.

Un total de deu ciutadans i ciutadanes, triades per sorteig, han presenciat des del balcó de l’Ajuntament la mascletà. En ell han compartit l’espectacle amb les Falleres Majors, Consuelo Llobell i Carla García, i les seues corts d’honor. Un balcó en el qual també han estat Rubén Martínez Dalmau, vicepresident de la Generalitat; una representació de la Junta Local Fallera de Paterna; del Llevant UD Marni Femení; del Levante UD EDI–Escola de Futbol per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual; i l’equip infantil masculí del Club Voleibol Valencia, que l’any passat es va proclamar campió d’Espanya.

MASCLETÀ DE DEMÀ

Pirotecnia Zaragozana, fundada per Ángel Sanz en 1860 i que va debutar en la plaça de l’Ajuntament en 2018, serà l’encarregada de la mascletà d’aquest dijous 5 de març. Luis Brunchú protagonitzarà un tret que durarà 6 minuts i que combinarà les fórmules artesanals i les noves tecnologies amb 657 articles, prop de 8.000 components pirotècnics i 110 quilos de material.

La pirotècnia de Saragossa tractarà de sorprendre els i les assistents amb la formació de la Senyera, efectes de fum de colors i efectes xiuladors i trons, entre altres. Cal destacar que Zaragozana va obtenir el primer premi del concurs internacional de piromusicals ‘Globalfest’ en Calgary (Canadà) en el 2019, any que van inaugurar i van tancar la Fira d’Albacete i la Fira d’Abril de Sevilla.

En la mascletà de demà estaran al balcó de l’Ajuntament al costat de les Falleres Majors, Consuelo Llobell i Carla García, un total de deu ciutadans i ciutadanes triats per sorteig. Així mateix, estaran representants de la Falla Avinguda dels Tarongers – Universitat Politècnica i deu falleres internacionals d’intercanvi Erasmus 2020 procedents d’Alemanya, Itàlia, Geòrgia, el Marroc, Eslovàquia, els Estats Units, Noruega, Finlàndia, França i Polònia. També acudirà al balcó l’equip rector de la Universitat Politècnica de València, liderats pel rector Francisco José Mora Mas. Finalment, assistiran les Juntes Locals Falleres de Sueca i Sedaví.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =