25n
25N
25N

Deu dies d´activitats culturals i lúdiques han permés celebrar un 9 d´Octubre centrat en la igualtat en la diversitat

Deu dies d´activitats culturals i lúdiques han permés celebrar un 9 d´Octubre centrat en la igualtat en la diversitat
16/10/2019 -

La Comunitat Valenciana ha celebrat aquest 2019 un 9 d’Octubre centrat en la igualtat en la diversitat amb els més de 30 actes lúdics i culturals organitzats entre l’1 i el 9 d’Octubre.

El Palau de la Generalitat ha sigut el centre neuràlgic d’aquestes activitats, fins a on es van apropar centenars de valencians i valencianes, així com turistes de tot arreu, que van omplir tant l’històric pati gòtic com els carrers contigus.

Aquest any, la defensa explícita d’una terra d’igualtat amb una gran riquesa cultural ha sigut l’eix de la commemoració, on també han tingut cabuda els actes més tradicionals.

Així, les persones visitants han pogut gaudir de retalls de la cultura, la història, la música o la gastronomia valenciana, manifestacions de l’orgull de pertànyer a Comunitat amb dues llengües i una gran diversitat en tot el territori.

Enguany, a més, s’ha donat un protagonisme femení tant en la programació cultural com en els actes musicals, i en una aposta per visibilitzar dones històriques, es va decorar la seu del Consell amb il·lustracions de les reines de l’antic Regne de València, des de Violant d’Hongria fins a Germana de Foix.

En aquesta mateixa línia, també s’ha volgut ressaltar la germandat de les diferents cultures que s’encreuen en el territori valencià, com l’andalusina que es va trobar Jaume I en la seua conquesta.

Quant a la riquesa històrica i cultural, durant la setmana festiva es va poder contemplar una exposició sobre la predel·la del Centenar de la Ploma, una de les obres més representatives del gòtic internacional valencià, en procés de restauració a València amb l’arribada del seu viatge des del Victoria & Albert Museum de Londres.

Pel que fa a la gastronomia, una gastroneta a les portes del Palau va oferir una degustació d’orxata i productes propis de la mocadorà, i tant el Gremi de Mestres Confiters com el de Forners i Pastissers de València van fer entrega de la tradicional mocadorà al president de la Generalitat, Ximo Puig.

Però, sens dubte, la protagonista de la programació va ser la música, que dia a dia va acompanyar els visitants a la seu del Consell, amb concerts com el de la Berklee College of Music, la dansa de Dalias Heels Company o Carles Dénia entre altres.

A més d’aquesta programació farcida d’actuacions musicals, també es van celebrar al pati gòtic una lectura col·lectiva del Tirant lo Blanch, de poesia andalusina o espectacles de contacontes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + catorze =