25n
25N
25N

La baixada de l'IBI en Massamagrell estalviarà al veïnat 224.970 euros

La baixada de l'IBI en Massamagrell estalviarà al veïnat 224.970 euros
31/10/2019 -

El Ple de Massamagrell va aprovar, amb els vots a favor del PSOE, PP i Compromís i l’abstenció de Ciutadans, Veïns, Unides Podem i Vox, la proposta presentada per l’equip de govern (PSOE) per a prosseguir en la reducció de la pressió fiscal al veïnat. En aquest sentit, s’ha aprovat una variació del tipus impositiu de l’Ajuntament del 0,635% actual al 0,595%, suposant una rebaixa del 6,30% que, a l’efecte de recaptació, suposarà que les arques municipals deixaran d’ingressar 224.970,72 euros, que retindrà la ciutadania de Massamagrell.

Amb aquesta mesura del govern local, el veïnat de Massamagrell percebrà una nova rebaixa en la contribució municipal. “És un compromís que adquirim amb el nostre veïnat, el de no gravar-los amb més impostos municipals i, progressivament, anar reduint les quotes d’imposició per a facilitar l’estalvi en les famílies, element que considerem vital per a augmentar la seua capacitat de consum i benestar”, ha destacat l’alcalde de la localitat i regidor d’Hisenda, Paco Gómez.

Amb l’ajust del coeficient que s’aplica al rebut, com es fa en els últims anys, l’estalvi dels propietaris d’habitatges a Massamagrell oscil·larà entre els 3 i els 50 euros, depenent del valor cadastral que cada habitatge té atribuït.

Al mateix temps, s’ha acordat la modificació de l’article 5 de l’ordenança municipal per la utilització privativa o aprofitament especial del domini públic local per a 2020, això vol dir que les casetes, espectacles, jocs inflables i similars que no s’instal·len en el municipi amb finalitats lucratives estaran exempts de tributació, afavorint així l’ús de les associacions de Massamagrell de l’espai públic.

Amb aquestes accions, Massamagrell s’estableix com un dels municipis de la comarca de l’Horta Nord amb menor pressió fiscal per a les seues veïnes i veïns. “Des de l’entrada en el govern municipal del PSOE en 2015, quan la taxa impositiva municipal estava en el 0,812%, s’ha anat rebaixant any rere any progressivament, i en 2020 es trobarà en el 0,595%, més de 0’21% de rebaixa durant aquests anys, que repercuteixen en benefici dels nostres veïns i veïnes”, ha afegit Gómez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus